sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Täydellinen pikku-länderi, Luokkavoittaja :)

Tänään oli vielä iloisempi päivä kuin eilen. Vaikka kaikki ei ihan putkeen mennytkään, saimme tuloksen tokon voittajaluokasta, VOI3. Pisteitä saimme 223,5. Eli JÄIMME VAIN 0,5p kakkostuloksesta. Yllättävän vähän tuo puoli pistettä kirpaisi.
Heppu oli jälleen loistava pikku toko-koira. Hän teki iloisesti töitä koko kokeen ajan, mä olen niiiiiin ylpeä meistä molemmista!!! Lisäksi Heppu nappasi luokkavoiton, jättäen taakse seitsemän muuta voittajan koiraa. Hiukan pisti hymyilemään kun "ihan-metsänpeikon-näköinen-tyyppi" partasuunsa kanssa sai nousta korkeimmalle korokkeelle :)

Tässä vielä hiukan faktoja meidän ja yleisesti länderien tokoiluista. Heppu on siis TK1 ja TK2. Lisäksi tämä Hepun voittajaluokan tulos oli ensimmäinen noin KAHTEENKYMMENEEN VUOTEEN!! Kaiken kaikkiaan Heppu on TOINEN LÄNDERI IKINÄ joka on saanut tuloksen voittajaluokasta :) Aikaisemmin siis on yksi TVA: Av ros-loge Teresa (s.1977).
Viime kertaisesta voittajaluokan kokeesta paransimme Hepun kanssa jopa 101,5 pistettä. Laskeskelin myös, että ei siitä 1.tuloksesta uuvu enää "kuin" 32,5p. Ainakin tiedän että se on mahdollista, mutta tuo tulos vaatii paljon lisää treeniä; intensiivistä ja joka päiväistä.

No niin, mutta nyt kokeesta pieni tiivistelmä. Tuomarina siis Kari Kielo. Koe käytiin ulkona hiekkakentällä. Voi-luokka oli heti aamun eka luokka ja H lähti luokkansa ensimmäisenä. Kehään pääsimme hyvin, eikä Heppu antanut yhtään kommenttia tuomarille, onneksi:)

Paikalla makuu 4 min: 10 Tuomari kommentoi: "Aavistuksen liikutti etutassuja, mutta ei niin paljoa, jotta sen olisi voinut tulkita levottomuudeksi" Tämä itseä jännitti, koska viimeksi Heppu oli noussut seisomaan kesken kaiken.

Seuraaminen: 7,5 Olin tyytyväinen arvosanaan, koska H jätti yhden perusasennon tekemättä ja jouduin antamaan yhden lisäkäskyn. Lisäksi seuraamiskaavio meni IHAN ruudun vierestä, ei onneks haitannu yhtään. Sisälsi "kaksi askelta taaksepäin", tajusin siinä etten oo harjotellut sitä juuri yhtään, mut meni ok.

Liikkeestä istuminen: 9 Tuomari sanoi, että hieman hidasteli. Pah :)

Luoksetulo: 5 Heppu ei pysähtynyt lainkaan seisomaan, vaan tuli sen läpi. Maahan meno hyvä.

Ruutu: 8 Uskomatonta, mutta totta! H meni ruutuun! JEE! Meni ensin hieman oikean kautta ohi, mutta haistellen löysi ruudun ja minä RÄÄKÄISIN (hävetti hiukan itseänikin) maahan! Ja ihan nippanappa ruudun sisällä. Pistevähennys siitä, että etsi ruutua liian kauan.

Tunnistusnouto: 8 Tästäkin olin niin superonnellinen!! Ihana Heppu<3 Koe oli jaettu puoliksi ja tunnari oli jälkimmäisen osan eka liike. Jännitti hiukan, kun kapulaa sai pitää kädessä vaan hetken ja sitten piti jo luovuttaa. No, Heppu juoksi täysiä kapuloiden luokse, haistoi ekaa ja nappasi heti toisen suuhun ilman et haisteli muita ja toi nätisti sivulle. Mä olin ihan varma, että se ei voi olla oma, mutta oli se!!!

Metallinouto: 0 Tän mokasin ihan itse :( Olin vielä niin tohkeissni tunnarista, et uhohdin antaa Hepulle odota käskyn, ennen ku sanoin valmis ja niinhän se lähti ihan täysiä esineen perään ilman mitään lupaa. Ja nollahan se on, jos koira lähtee jo heitettäessä. Heppu kuitenkin toi hienosti esineen mun sivulle ja luovutti hyvin. Eli Heppu teki oikein.

Hyppynouto: 8 H hyppäsi yli ja otti reippasti kapulan suuhun, mutta lähti villisti tulemaan hypyn ohi. Annoin äkkiä lisäkäskyn HYPPÄÄ!! ja Heppuhan teki työtä käskettyä ja hyppäsi ihan jostain ihmekulmasta ja toi nätisti. Eli pistevähennys lisäkäskystä.

Kauko-ohjaus: 5 Meidän yksi vahva liike meni harmittavan huonosti:( Heppu ei noussut ekalla käskyllä istumaan ja tokalla kun nousi, niin hypähti eteenpäin. Loput menikin loistavasti, mutta pistevähennys lisäkäskystä ja eteenpäin liikkumisesta. Kaukoissa on suurin kerroin eli 5. Joten jo pelkästään tästä liikkeestä napsahti -25p. Tietty aina parempi ku 0.

Yleisvaikutelma: 9 "iloinen, yhteistyöhaluinen pikkukoira"

Eli siinä se sitten oli kokonaisuudessaan. Ensi viikolla sitten Poriin kisaamaan, tosin se on sitten asia erikseen, kun kyseessä on hallikoe. Meidän koepaikkaa ei vielä ole varmistettu, mutta toivon kovasti, että ollaan mukana.

Kiitos Elinalle toko-koutsaamisesta:)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi Wau! Te olette kyllä hyviä! Saatkin olla ylpeä teistä :). Ens viikolla sitten tulee jo ainaskin kakkostulos. Tai peräti ykkös...
Voi kun se olis lähempänä ja mulla aikaa, mä haluisin tulla katsoon ihan livenä. Mistä muuten tunnistusnoudon pistevähennys teille tuli??? Kyllähän se haistaa saa muitakin kapuloita, kunhan ei suuhun ota? Mutta onnea teille vielä tätäkin kautta, te ootte siis tosi upeita! Rapsuta sitä heppua oikein kunnolla mun puolesta, mä niin tykkään siitä.

jassu

Anonyymi kirjoitti...

Superonnittelut superparille!
Vaikka en kaikkea ymmärrä tokosta, niin sen tiedän, että työtä se vaatii.
Kyl sul on hyvä koira etkä itsekään ole hassumpi koiraohjaaja!
t. Marja, Hugo ja Eicca (menossa Kaisan toko/bh-kurssille marraskuussa)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!
Jassu: En oikeastaan itsekään tiedä, että mistä tuli tunnarin vähennys, tuomari ei kommentoinut sitä mitenkään..hmm.. Heppu teki kyl liikkeen reippasti, joten ei ainakaan hidastelusta. Ehkä pureskelemisesta..tosin äsken katselin sitä kisatunnaria, niin ei siinä ollut kuin yhdet hampaan painaumat.

Anonyymi kirjoitti...

Sisko on NIIN ylpeä!! :)

Ps. Waiting for next Sunday..jos siis ei tipahdeta kyydist..no no "analysis". Pus. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi mikä Toko-länderi meillä onkaan kamuna!! Heppu on kyllä Huippu-Heppu ihan nimensä mukaisesti. Ja kyllä Ansku sääkin olet tosi hyvä!

Elina kirjoitti...

Hyvä te! Jos jotain hyvää on mun entisen elämän ratsastusvalmentajan suusta kuultu, niin se on seuraava: "kun halua ja tahtoa löytyy, niin tuloksiakin syntyy" ja niitä tuloksia on syntynyt!!! ONNEA VIELÄ KERRAN!

sari kirjoitti...

Onnittelut Heppuselle ja ohjaajalle, jee jee!

T: Sari & Fenja-tytär & Peetu

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi Heppu!, oot mun idoli :)

T: Fyra joka kanssa yrittää treenata tokoa :D

Anonyymi kirjoitti...

On mulla vaan aika upee isä !! onnea ihan älyttömästi .
Ihan puoli kateellisena luen täällä sitä miten ihanan paljon sulla on aikaa tehdä Hepun kanssa vaikka mitä .. meillä kun tahtoo olla että nuo kaksijalkaiset vetää aina väliin ...
Onnea ihan huisisti siis toivottelee Luna tytär ja muu poppoo Lieksasta