sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kelpo kolmonen

Viikko vierähti ja tämäkin päivitys ois nyt sitten tokokokeesta. Tai jos alottaisin vaikka viikon aikaisemmista kuulumisita. Svingi siis oli maanantaina niin tyrkky, että saivat länderit jäädä työpäivän ajaksi eri huoneisiin, Svingi makkarissa (siellä normisti molemmat) ja Heppu muussa asunnossa. Tiistaina sama juttu. Ti kun tulin kotiin, niin Svingi katteli tuttuun tapaan hiljaa ikkunasta ulos ja huokasin tyytyväisenä, että tämä taisi olla hyvä ratkaisu ja lähinnä siksi, jotta Heppu saa olla rauhassa ;-) No, tyytyväisyys haihtui, kun postiluukusta oli tullut lappu, että koira ulvonut koko päivän :-( Onneksi lappu ei ollut mikään valituslappu, vaan pikemminkin ilmotus. On naapuritkin varmaan olleet ihmeissään, kun yleensä on hiljasta ja yhtäkkiä ulvotaan koko päivä. Melkein jo palautui neiti takaisin kasvattajille ;-) No, ei sentään! Loppuviikoksi sitten kuskasin aamuisin koirat mun vanhemmille omakotitaloon, siellä on saanut Svingi huutaa ihan kaikessa rauhassa. Ihanaa on ollut huomata, miten Heppu on ollut tyytyväinen, kun on saanut olla rauhassa. Nyt on onneksi tärpit ohi ja huominen työviikko alkaa ilman kummempia järjestelyjä! :-)

Perjantaina oltiin siskon luona Tarvasjoella pihahommissa. Haravointia oli luvassa. Heppu piti melkein heti sitoa omenapuuhun, kun se käy niin kuumana haravoinnista. Samoin Tinka, joka louskutti varmaan tunnin yhtämittaa, no mutta se ei sentään käy haravan varteen kiinni... Sitten kun Heppu vapautettiin, niin äkkiä se nappasi haravan maasta suuhun ja juoksenteli ympäri pihaa oikein reteesti iso harava suussaan, vitsi se oli söpö! Hepun todellinen onni alkoi kuitenkin vasta sitten kun hän löysi kompostin, jonne pääsi kaivamaan! :-)

Lauantaina oli Lempäälässä tokokoe. Onneksi EVL aloitti päivän, niin ei paahduttu kuumalla hiekkakentällä. Tämä koe onnistui selvästi paremmin, kuin edellis viikkoinen! Hiukan oli vireongelmia viimeisessä osiossa, mutta sain ihan hyvin tsempattua Heppua.

Paikalla istuminen: 10 Happy, happy!!
Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen: 7 Mun mielestä parempi kuin viime viikolla, tosin sisälsi tosi paljon käännöksiä ja ne on Hepulle aika heikkoja...
Salamakävely: 9 Järjestys:seiso-istu-maahan. Tällä ketaa hyvin!
Luoksetulo: 8,5 JESSS!! Aina vaan paranee! Mä oon niin tyytyväinenpysähdykseen! Täl kertaa maahanmeno oli se heikompi eli ihan ripsun hidas.
Ruutu: 0 Tuplakäskyllä löysi merkille, mutta sen jälkeen ei löytänyt ruutua, vaan juoksi salamakävely-merkkikartiolle, joka oli myös lähellä. En oo ikinä ottanut ruudussa häiriötreeniä, joten ei ihme, et oli vaikea..
Ohjattu nouto: 0 Ei,ni ei. Ei lähtenyt merkille ollenkaan, istu vaan ku tatti mun vieressä ja ihmetteli, et mitä mä höpötän ;-) Annoin käsimerki eteen ja sain merkille (täs vaihees jo nolla), kehuin merkillä ja liikkuri jatkoi käsyttämistä ja ilokseni ohjautui suoraan oikealle (oikea) kapulalle ja palautti hyvin, kehuin samalla. Tästä saatiin siis alusta huolimatta onnistunut liike!
Metalli hypyllä: 7 Meidän vakio, huoh. Tiputti ja palautti seisten. Sen verran kyl annan anteeks Hepulle, kun hän yritti parhaansa pitää, mutta kun H seisoi, niin liikkuri ei tajunnut heti antaa irrotuskäskyä, niin H ei kestänyt niin pitkää odotusta... Tiedän, että toi ei oo mikään selitys, mutta kun metallin pito on muutenkin niin vaikea.
Tunnari: 8,5 Tosi hyvä ja tarkka työskentely, palautti seisten (TAAAAS!), annoin siis lisäkäskyn perusasentoa varten. Ei pureskellu kapulla, aika hienoo.
Kaukot: 8 Tosi pitkästä aikaa onnistuneet kaukot, totteli joka kerta ekalla käskyllä, yhen maahanmenon ennakoi.

Lopputulos siis 210,5p ja EVL3. Meidän henkilökohtainen piste-ennätys, joten kai sekin jo jotain on. Tällä kertaa myös oltiin jo lähempänä kakkosen rajaa kuin nollan :-) Tämä koe oli oikein kelpo koe, pisteitä tuli mukavasti niistä liikkeistä jotka onnistuivat, ei tullut niitä 5-6 pisteitä ollenkaan. Nämä pisteet lupaavat jo aika paljon. Tähän päälle kun opitaan kunnolla ruutu ja ohjattu, niin saadaan niistäkin pisteitä. Se olis jo jotain. Vitsi mulla on hieno tokokoira!! :-)

Toisesta hienosta tokokoirasta täytyy kertoa sen verran, että hän tekee jo noudon liikkeenomaisesti ja tosi hienosti! :-) Viimeksi kun vahingossa tiputti kapulan kääntyessään sivulle, niin Svingi äkkiä nosti pätevänä kapulan ja tuli perusasentoon niin terävän näköisenä! Meinasin kyllä haljeta onnesta, kun Svinkku oli niiiiiin taitava!

Tänään meillä oli oman agilitytreeniryhmän koulutuspäivä. Tiina oli suunnitellut 40 esteen radan ja Heppu pääsi pitkästä aikaa mun kanssa treenaamaan aksaa. Oli tosi kivaa ja Heppu oli intona! Mentiin mini-rimoilla, kun ei jaksettu vaihtaa koko ajan. Ei harmiksemme päästy koko rataa nollana, aina mä mokasin jonkun helpon. Noh, kahdessa osassa kuitenkin päästiin! :-) Puomin jälkeinen poispäin oli vaikea rytmittää, saatiin kuitenkin onnistumaan. Välistävedot onnistui aika hyvin, vaikka ne on mulle kauheita mörköjä! Pari kertaa unohdin ennakoida ja se kyllä kostautui kaarratteluna. Pussijarrutus oli hakusessa, mutta löytyi. Yleisesti ottaen Heppu meni tosi hienosti, tais vaan ohjaajalta loppua kunto... Illan päätteeksi vietettiin vielä oikein lepposa sauna-ja syönti-ilta ja katottiin ketteryysvideota, kivaa oli!!

1 kommentti:

jassu kirjoitti...

WAU! Onneksi olkoon hienosta EVL-kisasta! Upeeta et sait ohjatun noudon kuiteskin onnistuneesti tehtyä! Ihan selkeesti te edistytte koko ajan ja jos tuo 2-tulos jo tosi liki, niin kyllä se 1-tuloskin lähenee koko ajan! Tsemppiä!

jassu
PS. se edelleen se palautusoikeus on voimassa... :)