maanantai 6. syyskuuta 2010

Svingin ERInomainen viikonloppu

Viikonloppu taas meni reissatessa ympäriinsä, lauantaina oltiin Hesassa ja sunnuntaina Tampereella. Noh, en ainakaan pääse kyllästymään Turkuun:)

Lauantaina lähettiin koko porukka kohti Helsinkiä ja aamunavaukseksi saatiin hesassa lenkkiseuraa. Tehtiin noin tunnin lenkki Paloheinän hienoissa maastoissa, koirat sai riehua energiat pois ennen päivän muita puuhia. Hyvin lähti siis lauantai käyntiin:)

Seuraavaksi suuntana Tuomarinkartanon kaikkien rotujen näyttely. Ländereitä oli paikalla 5, kolme urosta (2 nuorissa ja 1 vet) ja kaksi narttua (jun ja avo). Tuomarina ländereillä puolalainen Malgorzata Supronowicz. Svingi meni nätisti ja laatuarvostelusta ERI ja ainoana junnuna myös näyttelyssä jaettu rop-juniori. Svinkku oli myös PN1 ja roppikehässä likka valittiin rotunsa kauneimmaksi! :) Lähdin heti kehän jälkeen kotiin, kun en jaksanut odotella neljää tuntia ryhmäkehiä. Lohjan kohdalla muistin, että unohdin hakea kaikki palkinnot :-D
No, tässä kuitenkin arvostelu:

"17 months old. Very feminine. Quite skinny ---. Good head. Big eyes. Enough neck. Almost straight back. Enough chest. Her best point is fluent movement. Excellent temperament."
ERI, JUK1, PN1, SERT, ROP, ROP-jun

Kotiin kun päästiin niin ensin otettiin pienet päikkärit ja illalla suunnistettiin vielä Minnan ja Lauran kanssa hallille treenaamaan. Svinkku teki keppejä ja keinua ja irtoamistreeniä. Heppu teki irtoamista. Lopuksi tehtiin vielä hirvee juoksurata, jonka kaikki meni koirillaan. Menin ekaks Hepulla ja olin jo siitä niin kuollu, et huh. Svinkulla sitten ennakoisin koko ohjauksen paremmin, niin rata meni ihan hauskasti. Tuli sinne yksi sinkoaminen ja joku pyörähdys, mutta se johtui vaan hitaasta ohjaajasta. Kivaa oli, varsinkin jälkipuinnit:)

Sunnuntaiaamuna vein ensin Hepun porukoille hoitoon ja lähettiin Svingin kanssa kahdestaan matkaan kohti Tamperetta. Heppu oli päässyt äitin ja iskän kanssa Marikan ja Kallen luo Tarvasjoelle, olivat olleet metsässä ja Heppu oli auttanut kaikissa puuhissa ja kuulemma komentanut myös kilejä. Taisi olla pappalla aikas kiva päivä:)
Me tytöt ajeltiin siis Tampereelle viikonlopun toisiin missikisoihin (Svingin..), ryhmänäyttelyyn. Ländereitä oli ilmoitettu vain kaksi, molemmat junnunarttuja. Svinkku liikkui mun mielestä jopa eilistä paremmin. Pöytäkin meni hyvin, vaikka ensin Svinkku luuli, että jonkun avustaja naisen paperinippu aikoo hyökätä hänen päälle... :-P Kyllä sitä nyt täytyy hiukan länderi olla:-D No joo, oikeesti Svinkku kyllä relas nopeesti ja ei välittänyt tuomarista yhtään, vaikka tuomari syynäsi oikein urakalla. Pöydällä tuomari (saksalainen Karin Yoye) kysyi, että onko tämä karkeakarvainen, kun sillä on näin lyhyt karva:-O Svinkku on nypitty juhannusviikolla... Silloin mietin, että nyt tippu laatuarvostelu, mutta tulihan sieltä se ERI kuitenkin. Paras narttu kisassa Ronja kruunattiin kauneimmaksi ja Svinkku oli siis kakkonen.
Tässä arvostelu:

"17 kk. Erittäin hyvä tyyppi ja ilme. Tummat silmät. Erittäin hyvä rakenne. Selkälinja ei aivan ihanteellinen. Hyvät kulmaukset. Turkki hiukan niukka. Erittäin hyvät liikkeet." ERI, JUK2, PN2, VA-SERT

Illalla sitten tehtiin vielä kunnon lenkki Minnan ja kääpiöpinsereiden kanssa. Olipas huisin kiva viikonloppu. Onneksi tänään pääsi töihin lepäämään :) No okei, kävin mä ottaas pikaiset keppitreenit vielä töiden jälkeen Svinkulla ja Heppu teki noudon häiriötreeniä.
Ensi viikolla matkailut jatkuu.. :)

1 kommentti:

Tanja kirjoitti...

Siistii, onnittelut. Nää on kyllä niin kauniita! Marraskuussa sitten Jyväskylään....se on Mesen seuraava.