tiistai 14. syyskuuta 2010

Svingi harrastelee ja onkin aika pätevä:)

Viime torstaina oli naapuriseuralla tsaukkilassa epiksissä Svingin kanssa. Ilmotin vaan mölleihin, koska kepit ei vieläkään oo kunnossa. Rata oli helppo ja suoraviivainen, sekä A että puomi oli radalla, mikä tietty oli hyvä, jotta saadaan kisatilanteissa myös kontaktitreeniä. Hiukan Svinkku epäröi puomin nousulla, mutta aan tuli jo vauhdilla. Radalta saatiin 10. Eka virhe tuli kiellosta, kun mä olin niiiiiin myöhässä valssini kanssa, että Svingi kiersi yhden hypyn, toinen virhe tuli kosketuksesta :-O Joojoo, vimpalla hypyllä taisin hiukan tuupata koiraa, ettei se tullut ohi :-P Sijoitus oli kolmas ja palkinnoksi royal canin-muki. Tosin ihan arabian muki se oli, että ei paha:)

Sunnuntaina sitten oli niin tosi jännä päivä. Välillä jo odotin innolla päivän koittavaksi, välillä taas kaduin koko juttua.. Kyseessä siis Svingin eka tokokoe! Edeltävänä keskiviikkona meni treenit niin huonosti, että harmitti hirveesti ja mielessä kävi jo kokeen väliin jättäminen..no, onneksi mentiin:) Koe oli siis Raumalla ja tuomarina Riitta Räsänen, joka olikin tiukka täti:-) Liikejärjestystä oli muutettu ja laitankin pisteet samassa järjestyksessä kuin liikkeet tehtiin.

Paikan päällä treenailin hiukan seuraamista, hyppyä ja maahanmenoa tein ainakin triljoona kertaa, koska Svinkku ei menny kertaakaan ekalla käskyllä liikkeestä maahan. Varuduin siis anatmaan kokeessa tuplakäskyn. Svinkku oli kyllä tosi iloisella ja pirteällä tuulella ja uskomatonta, että muakaan ei enää koepaikalla jännittänyt juuri yhtään!

Tässä nyt pisteet ja kootut selitykset:

Luoksepäästävyys: 10 Svingi nousi seisomaan.
Remmissä seuraaminen: 8 Mä kuulemma ohjaan koko ajan koiraa remmillä..hups..en kyl huomannu itse ja sitä paitsi treeneissäkin on aina koira vapaana:-O Mutta Svingi seuras upeesti!!!!
Liikkeestä maahan: 9 Meni ekasta käskystä, jee!! Tosin ei noussu ekalla käskyllä istumaan..
Luoksetulo: 9,5 Verotti puolikkaan pisteen sivulletulon pompusta.
Liikkeestä seisominen: 9,5 Mun mielestä täydellinen, tuomari perusteli puolikkaan tippumisen näin "juuri ennen käskyn antamista (seuraamisessa) koira otti etäisyyttä jalasta" :-O
Vapaana seuraaminen: 7 Täs vaihees pikkukoiran hermo petti, vieläkö pitää seurata?! Lähti ihan hyvin liikkeelle ja sitten pysähty kaivamaan nurmikkoa ja löysikin sieltä jotain syötävää. Mua vaan nauratti! :) Tuli taas seuraamiseen, kunnnes lähti haahuilemaan ihan jonnekin muualle. Se oli niin hassu! Lopuksi tuli kuitenkin taas mukaan sivulle.
Hyppy: 7 Oi, hän osasi hypätä :-D Istui kuitenkin seisomisen sijaan ja kun tulin sivulle, niin hiukan vielä väisti mua.
Paikalla makuu: 10 Täydellinen!
Kokonaisvaikutus: 9

Lopulliset pisteet siis 172,5 ja 1-tulos sekä oikeus siirtyä avoimeen luokkaan.

Mä olin kyllä siis niin yllättynyt, Svingi toimi kyllä yli kaikkien mun odotusten! Palkinnoillekin päästiin, kun Svinkku tuli kolmanneksi. Kannatti siis lähteä ja mukava päivä oli.

Raumalla käytiin vielä Hepun, Svingin, Aadan ja Beean sekä tietty Liisan kanssa piiiitkä lenkki. Ai niin, ei pidä unohtaa hirvikärpäsiä, hekin olivat lenkillä meidän kanssa :-( Mä todellakin kiristin hupun narun kiinni ja laitoin sukat lahkeiden päälle...niitä oli miljoona, yök. Koirat meni vielä järveen kahlailemaan, ei enää Heppukaan uskaltanut uimaan asti. Tosi kiva lenkki kyllä, kiitos Liisa ja vehnät. Täytyihän sitä sitten vielä ennen kotiinlähtö poiketa Hakaloilla, missä Ruska-pappan pää meni sekaisin ihanasta Svingistä ja Flippi sai leikkikaverin (Tosin Svingi vaan hyppi koko ajan Flipin ja Ruskan selkään...mut pojat oli vaan onnellisia huomiosta,hah!). Ensi viikonloppuna sitten taas Raumalle.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa useammin Raumalle! Oli kiva nähdä :)

Ja onnea vielä menestyksestä!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut ykkösestä! Kun ottaa huomioon vielä länderilisän, niin tulos on mahtava.

Anu ja mummo :)

Tanja kirjoitti...

Ou jee, onnittelut. Voi kun ois videoo... Rapsutuksia!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnee!! Te ootte kyl hyviä!!!

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa pikku-Svingi !! Vähän kyl epistä; meillä meni 2 pistettä tuosta seisomaan noususta luoksepäästävyydessä ;o). Jatketaan treenejä; eiköhän joskus törmätä tokokisoissakin (vaikka sitten niissä äsämmissä). Halaus Heppulille !

Eija