maanantai 26. heinäkuuta 2010

Kesätunnelmia

Viimeinen lomaviikko on alkanut ja kohta taas on paluu arkeen. Noh, nautitaan nyt ensin vielä tämä viimeinenkin viikko! :) Viime viikolla käytiin taas Minnan vanhempien mökillä Vehmaalla. Hepulle ykköskivaa tietenkin oli uiminen! Siellä se polski, vaikka muut olivat siirtyneet jo rannan puolelle. Svingi tyytyi kahlailemaan, kääpiöt uivat innoissaan ja Nemo (bicfri) jännitti ländereitä niin, ettei uskaltanut tulla puuhiin mukaan :-P Tokoa treenatiin tietty porukalla taas, tosin ei kovin menestyksekkäästi: Heppu ei kyennyt tekemään mitään, koska hänellä oli paha olo. Svingin kanssa muutama liikkeestä seisominen ja sen jälkeen seuraaminen ei enää onnistunut, vaan pysähteli koko ajan. Yodaa häiritsi piikkikasvit ja Ruu oli muuten vaan hölmö :-) Aina ei voi voittaa;) Tässä Heppu kurottelee ja seuraavassa kuvassa Heppu ja pikku-Ruu!

Agilityakin käytiin viikolla treenaamassa. Svingi oli niin tohkeissaan että. Tein sen kanssa kontakteja ja pari kertaa neiti kuriton paineli vaan läpi täysiä putkeen:-O Ensi kerralla taidetaan ottaa avustajalla remmissä. Kyllä niitä onnistumisiakin tuli paljon ja loppuun tehtiin vielä pitoa kontaktilla, että muistaisi taas likka, että mikä homman nimi on. Otettiin myös keinua, jossa paineistin Svingin ylös asti. Ei Svinkku keinua pelkää, mutta ei kyllä mikää suosikkikaan ole. Tehtiin vielä pieni rata, jonka meni kaikki Heppu, Svingi ja Tinka. Svingi irtosi kyllä sivu hypylle ihan älyttömän hyvin!! :) Olin itekin hiukan yllättynyt! Vahvistettiin vielä irtoamista niin, että Marika heitti lelun palkaksi.
Kaikkensa antanut Svingi:
Viime viikonloppu menikin sitten kovasti koiratouhuissa. Perjantaina lähdettiin Minnan ja Joonaksen luokse Järvenpäähän. Ulkoilitiiin oikeastaan koko päivä, treenattiin tokoa ja grillattiin ja kyllä oli kivaa!!! :) Tällä kertaa tokotreenitkin olivat hiukan onnistuneemmat. Hepun kanssa tein ruutua (ei niin hyvä), noutoa, merkkiä ja seuraamista. Loppuun vielä pari luoksetuloa. Taltioitiin jopa videopätkät näistä treeneistä. Hepun videossa ensin seuraaminen, siihen suoraan nouto ja kapulan pito sekä loppuun merkki. Välissä Heppu tosin meinaa tukehtua nakin palaan ja ei tee suoraa sivulle tuloa..nooh, ihmetelkääpä itse :-) No niin, en nyt sitten saanutkaa lisättyä hepun videota, huo, koitan lisätä myöhemmin.


Svingi taas tällä kertaa osasi seurata:) Pätkät on vielä kovin lyhyitä, mutta nyt Svingillä on hyvä ilme ja oikea iloinen asenne. En uskaltanut tehdä yhtään jääviä, kun seuraaminen nyt oli hyvää. Paikalla makuu tehtiin Yodan ja Svingin kanssa noin kymmenestä metristä 2 min, siinä ei ongelmia. Luoksetuloa myös. Loppuun tein vielä noutokapulan pitoa, niin että Svingi kantaa kapulaa mun vierellä juostessa, meni kovin hyvin, jee!!! :)
Tässä pikkulikka treenaa seuraamista:


Lauantaina oltiin Helsingin näyttelyssä Svingin kanssa. Svinkku esiintyi tuttuun tapaan oikein kauniisti:) On se vaan ihana! Svinkun lisäksi oli kaksi urosta (nuo ja vet) paikalla. Tuomarina Elina Haapaniemi. Tässä arvostelu:

"16kk, iloisesti esiintyvä, tyypiltään ja mittasuhteiltaan hyvä juniori. Hyvä pään muoto, silmät ja ilme. Oikea purenta. Trimmattu kovin niukkaan karvaan. Hieman etuasentoinen lapa. Voimakkaat takaraajojen kulmaukset. Hyvät sivuliikkeet. Takaraajoissa hieman ulkokierteisyyttä." EH, JUK1

Tuo trimmattu kovin niukkaan karvaan oli vielä aika kohteliaasti sanottu, koska Svingi on ihan kalju :-O Kaikki tummat pilkut loistaa valkoisesta karvasta läpi. Täytyy myöntää, että kyllä mua hiukan hävettikin tuo karva, mutta se ei onneksi ole koiran vika!

Eilen sunnuntaina oltiin vielä Raumalla kisaamassa agilitya. Salla ja Vili lähtivät kaveriksi. Molemmat agiratoja. Eka rata Heinon tuomaroima, toinen Jalosen. Helle painoi taas päälle, mutta hyvin ne koirat vaan jaksaa! Ekalta radalta Hepulle 0, sij.4. Rata oli kyllä tosi onnistunut, kaikki meni kerrankin aivan niin kuin olin suunnitellut! Muistin liikkua ajoissa, kääntyä ajoissa ja ottaa koiran haltuun kun kuuluikin, ohjaaja oli siis kartalla, jei:) Heppu tietenkin kulki kuin ajatus. Aa oli pitkästä aikaa taas hidas, mutta puomi oli hyvä.
Toiselta radalta hyl. Puomin jälkeiselle hypylle piti tehdä poispäinkäännös, Heppu luki hypyn suoraan ja ehti hypätä sen takaisin. Videolta kun katsoin omaa ohjausta tuohon käännökseen niin voi luoja, jos en olisi tiennyt, että yritän poispäin käännöstä, niin en olisi kyllä pelkällä katsomisella osannut sanoa mitä ohjausta olen tekemässä, kamalaa!! Ei ihme, että Heppu luki hypyn väärin. Loppurata meni kyllä sitten taas mallikelpoisesti, jopa välistävedot mä osasin! :)

Kiva lomaviikko siis takana ja toivottavasti yhtä kiva vielä edessä! Aurinkoista heinäkuun viimeistä viikkoa kaikille!! :)

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Haapaniemellä on aika hauskoja arvosteluja. Fyra oli topakka ja tomera :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei laitatko mulle näitä tokokuvia (ja videoita jos oli), kun muistat! GMAILiin kiitos :)

T. Tokoystäväsi