tiistai 22. kesäkuuta 2010

Agilityn riemua Vantaalla - SM-kisat 2010

Hepun ja minun neljännet sm-kilpailut olivat viime viikonloppuna. Perjantaina lähdettiin reissuun. Ensin käytiin Tarun kanssa kirjautumassa hotellille ja sitten kisaamaan kaksi rataa kisakentille. Tikkurilan urheilupuisto sopi hyvin sm-kisoille ja mielestäni kaikki pelitti viikonlopun aikana hyvin. Koirille häkit telttaan pystyyn ja ensimmäiseen rataan tutustumaan. Aloitimme siis hyppärillä, josta tulokseski hyl, kun Heppu hyppäsi yhden hypyn väärään suuntaan. Olin niin totaalisen myöhässä yhdestä ohjauskuviosta, että jouduin muuttamaan ohjaussuunnitelmaa ja sehän kostautui heti. Muuten rata meni kyllä kaikin puolin mallikkaasti ja Heppukin oli hyvässä vireessä.

Agilityradalla saikin sitten käyttää edes hiukan tekniikoita ja olinkin superiloinen siitä, miten hienosti Heppu lähti kaikkiin ohjauksiin mukaan ja kääntyi hienosti. Kontaktit nyt aina on hitaat, mutta muuten mentiin ihan reippaasti. Tältä radalta 0 ja sij.15.

Ehdittiin vielä hotellille syömään salaattia ja pannupizzaa ja sitten huoneeseen yöpuulle. Ebba, Soolo, Heppu ja Svingi hyppäsivät tottuneina reissaajina sänkyyn nukkumaan:) Normaalistihan koirat eivät nuku sängyssä, mutta reissussa ollaan hiukan höveleitä. Tulihan se unikin sieltä, kun oltiin miljoona kertaa sanottu, että nyt täytyy alkaa nukkua, ja aina vaan tuli vielä jotain "tärkeää" asiaa mieleen... :-)

Lauantaina myös Heppu oli vain turistikoira. Heppu oli ATT:n joukkueen varakoira, mutta meitä ei tarvittu tuuraamaan. Att:n medit nappasivatkin hienosti SM-hopeaa, jee!! :) Me vaan hengailtiin Hepun ja Svingin kanssa, tehtiin pidempi kävelylenkki ja olihan Svingillekin luvassa edes joku kohokohta koko reissussa, eli Svingi pääsi leikkimään velipoika Mesen kanssa. Hyvin synkkasi sisaruksilla ja ääni oli kova:)
Illalla käytiin vielä Terhin, Mikon, Emman ja Tarun kanssa Iguanassa syömässä. Paikasta on mulle paljon puhuttu, mutta nyt vasta pääsin maistamaan ihanan tulista pastaa, nam!

Sunnuntai koitti ja näin ollen yksilökisapäivä. Medien rata oli aika suoraviivainen ja helppo. Valsseilla pärjäsi pitkälle. Mulla oli taas tosi hyvä fiilis mennä kisaamaan ja huomasin myös Hepun olevan hyvässä vireessä. Valitettavasti nollatuloksella en voi hehkuttaa:-( Tein niin tyhmän huolimattomuusvirheen heti radan toisella hypyllä ja Heppu tuli hypyn ohi. Mun piti tehdä vekki ennen toista hyppyä, huolimattomuuttani Heppu jäi hiukan selän taakse, enkä ottanut koiraa mukaan. Heppu luki ohjauksen sokkariksi ja tuli mun väärälle puolelle. Ensin taisi lentää joku ruma sanakin, mutta samalla hetkellä sain kovan tsempin ja niin sitä taas mentiin! Loppurata meni tosi hienosti ja kohtalaisen vauhdikkaastikin! Maalissa en voinut olla muuta kuin tyytyväinen omaan Huippu-Heppuuni, joka toimi niin kuin pitikin, ja tyytyväinen myös itseeni, että kurjasta mokasta huolimatta ohjasin loppuradan huolella ja olin sellainen ohjaaja koiralleni kuin haluankin olla! Kyllähän myöhemmin harmitti, mutta mitä sitä enää murehtimaan. Tästä on taas opittu jotain ja katse on jo seuraavissa koitoksissa.

Sunnuntaina sitten jännitettiin finaalit loppuun ja kyllähän se niin on, että kun koirakko on huipulla, niin ohjaus on kuin taidetta. Tosi kivat SM-kisat oli Vantaalla ja olin iloinen myös siitä että perhe ja ystävät olivat tulleet kannustamaan. Paljon näin tuttuja ja aivan liian monen kanssa en ehtinyt juttelemaan. Kiitos Tarulle hauskasta viikonlopusta ja loistavasta huoneseurasta, oli tosi kivaa! :)

Ei kommentteja: