sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Agilitya ja kuvahaaste

Heppu on saanut leijona Lucasilta kuvahaasteen, joka kuuluu näin:

Etsi blogistasi kaunein talvikuva, mikä on otettu koirasi ensimmäisenä tai toisena talvena. Laita se blogiisi ja kerro tunnelmia noilta ajoilta. Heitä kuvahaaste eteenpäin seuraaville viidelle koiralle, jolla on blogi.

Tämähän on jo sinänsä vaikeaa, koska blogia olen pitänyt vasta pari vuotta ja Hepulla ikää jo lähemmäs seitsemän vuotta. Lisäksi digikameraakaan ei tuolloin omistettu.. Tietokoneen kätköistä täytyi siis valita vanhin talvikuva, jonka Hepusta löysin. Tämä kuva on talvelta 2006.

Talvikuva on otettu vanhempieni pihasta. Taisi olla Hepulla kylmä, kun takki ei ole päällä:) Samasta kerrasta on otettu myös lumipallon heitto-kuvia, Hepun lempipuuhaa...ja on yhä vieläkin:)
Kiitos haasteesta, Lucas! :)

Kuvahaasteen lähetämme edelleen:

1. Kääpiöpinseri Yodalle
2. Vesikoira Gillelle
3. Länderi Milalle
4. Vesikoira Zikille
5. Länderi Lunalle

Sitten takaisin tähän päivään :) Torstaina Svingi pääsi piiiitkästä aikaa ohjattuihin treeneihin. Tämä kurssi, jossa olen Svingin kanssa, on tekniikkakurssi, eli harjoitellaan kaikkia erilaisa ohjaustekniikoita. Tällä kertaa oli vuorossa ihmisnuoli. Olipa kiva tekniikka, koska tämä on sellainen, jota en ole Hepun kanssa koskaan opetellut, enkä myöskään siis käyttänyt. Harjoitukset lähtivät aivan alkeista, jolloin saatiin koiralle oikeanlainen hyppytyyli "pepunheittohyppy" ;-D Alkeisharjoitteita tehtiin paljon ja ne ovatkin erityisen tärkeitä! Svingin kanssa harkoissa tuli mutkia matkaan, joten meidän vaikein harjoituspätkä oli kolmella hypyllä tehtävä treeni. Svinkku oli aluksi tosi reipas ja iloinen :) Puuhasi innolla ja teki parhaansa. Yhden kerran kun jätin S:n istumaan ja odottamaan, pääsi viereinen koira haistelemaan Svinkkua. Koira itse tuli ihan rauhassa ja S ei kunnolla edes noteerannut sitä, mutta koiran omistaja tuli komentamaan koiraansa tiukasti ja lisäksi voimakkaasti lattiaa tömistellen aivan Svingin taakse (joka istui siis odota-käskyn alla). S nousi ja pälyili epäluuloisena taakse. Tämän jälkeen Svingin oli todella vaikeaa jäädä paikalle odottamaan, lähti monta kertaa mun perään tai jos jäi istumaan, niin oli korvat luimussa ja pälyili koko ajan taakseen. Tämän jälkeen Svingi alkoi pälyillä myös viereisellä kentällä harjoittelevia koiria ja oli selvästi varautunut. Voi pientä. Elina onneksi kehotti mua hengittämään syvään ja sitten otettiin Svinkun kanssa vauhtipätkää ja leikkiä ja kas kummaa, heti oli tyttö innolla mukana häntä pystyssä, jee:) Svinkulla ei siis mennyt mitenkään toimintakyky, hän oli vaan varautunut, lelun kanssa rentoutui ja leikki mielellään. Heti kun lelu laitettiin pois ja jätin neidin istumaan, niin taas alkoi pälyily :-( Lopuksi palattiin vielä alkeisharjotteisiin, jotta saatiin onnistumisia.
Perjantaina mentiin Marikan ja Tinkan kanssa hallilla ja minä heti tekemään ihmisnuoli-kotiläksyjä:) Svinkku oli taas oma hulvaton itsensä! :) Wubba suussa likka painoi menemään, hassu tyttö. Tein edellisen päiväm harjotteita ihan mukavalla menestyksellä. Jääminen istumaan oli hiukan epävarmaa, mutta paljonpaljon saatiin kuitenkin onnistumisia ja niistä palkattua. Tein myös keppejä ja puomia ja vauhtipätkää. Olipas hauskaa! :)

Hepun kanssa otin perjantaina ulkoilmatokoa reippaassa pakkasessa:) Olipas reipas länderi, kun teki hienosti töitä, vaikka viima puhalsi. Tein merkkiä, tasamaa noutoa ja seuraamisen käännöksiä vasemmalle tötsä apuna (niinku siis idarissa..) Kaikki muut meni hienosti, mitä nyt vasemmalle käännöksissä Heppu aina potkasi tötsän kumoon....oho.. :) Oisko noloa, jos koira kaataisi idarissa kaikki tötsät? Onko jollekin joskus käynyt niin? ;-P Meille ehkä tulevaisuudessa....

Ei kommentteja: