perjantai 4. joulukuuta 2009

Ei oo toko helppoo...

...pikku-neidin kanssa näet..

Mä en ymmärrä miten mä olen onnistunut aikanaan Hepulle opettamaan kaikki perusliikkeet niin hyvin. Vahingossa varmaan. Vaikeampien liikkeiden kanssa toki ollaan tehty paljon töitä ja tehdään edelleen, mutta perusjutut se on oppinu kuin itsestään. Seuraamisen opetin Hepulle uudestaan joskus silloin kun Heppu oli parivuotias, mutta muistan että se osasi jo puoli vuotiaana tuhat juttua ja miljoona temppua. Nyt sitä tosiaan ihmettelee sitä, että miten hitossa toi tokon alkeisopetus oikein toimii??????

Svinkku on siis totaalisen puupää. Hmmm...toinen vaihtoehto tietty on, että mä olen ollut epäjohdonmukainen tai yrittänyt opettaa liikaa asioita..oliskohan tää sittenkin realistisempaa? ;-P Vai oonko mä vaan liian kriittinen. Ehkä sitäkin. Välillä täytyy muistutella itelle, että lapsi on vasta 8kk. Sivulle tulo on tällä hetkellä aika vaikea. Luoksetulo on hyvä. Istuminen ja maahanmeno ovat täysin riippuvaisia mun käsien asennosta. Seurata ei osata yhtään. Odottaa kyllä osataan. Kaipa se tästä taas, harjotellaan nyt ihan perusjuttuja eikä mitään ekstraa. Mutta siitä kyllä täytyy olla ilonen ja sehän on kaikkein tärkeintä, että Svinkku tekee kaikki jutut aina mielellään ja iloisesti:)

Onneksi hän osaa kuitenkin paljon muita tärkeitä taitoja, jotka eivät tokoon liity<3

Hepun tyylinäyte seuraamisesta. Kunpa nuorimmainenkin ymmärtäisi vasemman jalan merkityksen;-)

Kuva:Mauri Helle

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se välillä tuntuu toivottomalta...Pyrykin on oppinut tekemään hienosti jo valtavan paljon tokojuttuja, mutta tänään oli taas ällikkäpäivä; 'maahan' - ai mikä maahan ? 'Seuraa' - ai jäänkö tähän odottamaan ? Eikä pieneen päähän mahdu kuin tietty määrä asioita; jos agissa opitaan menemään hienosti takaaleikkaus ja kepit, niin sitten unohdetaan tokossa seisominen ja hyppy - jne. Mutta ei luovuteta, hauskaa se on kuitenkin; terveisiä molemmille koiruleille :0)

eija,elsa, simo ja pyry

jassu kirjoitti...

Anne-Mari, puhuitko nyt varmasti Svinkusta etkä sen siskosta Zonasta? "... Istuminen ja maahanmeno ovat täysin riippuvaisia mun käsien asennosta. Seurata ei osata yhtään. Odottaa kyllä osataan. ..." Niinpä. ;)Ja sulosia kyllä osataan olla, ja hellyttäviäkin. Niin ja riiviöitä...

jassu

Anne-Mari kirjoitti...

Hih, samassa veneessä siis ollaan koko porukka:)

Anonyymi kirjoitti...

Ei luovuteta edelleenkään, eihän; edellisessä viestissä manailin, kun mikään ei onnistu...Viime tiistaina meillä oli tokoryhmän möllitokokoe (alokasluokka) ja Pyry-Petteri meni tosi hienosti, nuorimpana voitti kisan parhaalla ykköstuloksella ! Ehkä tässä on vielä toivoa ;0).

Eija ja Pyry