torstai 29. lokakuuta 2009

Menolippu EVL:ään ja paljon muuta

Mistäs sitä taas alottais? Varmaan siitä tärkeimmästä eli viime sunnuntain toko-kokeesta. Olin torstaista asti ollut vatsataudissa ja kuumeessa ja viimeiseen asti mietin, että lähdenkö-en-joo-en... Asia ratkesi, kun Isä lupasi lähteä kuskiksi, itse en olisi jaksanut ajaa, niin oli voimat taudin myötä menneet. Kovasti kuitenkin teki mieli lähteä, koska oli vuoden viimeinen toko-koe. Ja onneksi lähdin.
Tuomarina kokeessa toimi Hannele Pörsti.

Tässä koeraportti:
PAIKALLA MAKUU: 9,5 Heppu oli vaihtanut lonkka-asentoon.
SEURAAMINEN: 8 Muuten loistava, mut ku piti aivastella yhdessä kohtaa niin paljon, että herra jäi seuraamisesta, korjasi kyllä hienosti takaisin.
ISTUMINEN: 10 Aina yhtä hyvä:)
LUOKSETULO: 8 JEE!! Me ollaan jossain liikkeessä kehitytty! Ihan pikkusella viiveellä pysähtyi, muuten mallikas:)
RUUTU: 10 WAU! Lähti oikeelta vinoon ja luulin, jo että menee luoksetulon aloitus kohtaan, mutta kaarsi hienosti ruutuun ja tippui maahan nopeasti.
HYPPYNOUTO: 9 Oletan että levottomasta suusta verotti
METALLI: 7 Pari ruopasua ennen kuin voi ottaa suuhun.. Mut toi:)
TUNNISTUSNOUTO: 7 Imeellinen kaareva palautuslinja ja TAAS sylki.
KAUKO-OHJAUS: 8 Super:) Mistä lie verotti, ehkä nopeudesta.
YLEISVAIKUTELMA: 8

Näin ollen pisteitä tuli 272 ja tämä oikeutti VOITTAJALUOKAN 1-TULOKSEEN!!!! :) Mahtavaa!! Upeeta! Huippu-Heppu!!! Elikkäs se on sitten menolippu tokon kuninkuusluokkaan, huimaa:) Erikoisvoittaja luokassa ei EVL:n historian aikana ole ollut yhtään länderiä, nytpä on. Tosin vielä korkkaamatta, mutta kuitenkin. Sunnuntaina en oikein jaksanut vielä iloita, kun kokeen jälkeen olin niin totaalisen rätti-poikki-väsynyt, mutta maanantaina tuntui jo aikas kivalta:)

Meidän piti nyt siis taukoilla tokosta, mutta mähän olen nyt ylimotivoitunut. Aloin heti tutustumaan EVL:n liikkeisiin. Me ei olla Hepun kanssa YHTÄÄN otettu MITÄÄN evl:ään liittyvää, täytyypi alkaa pikkuhiljaa treenailemaan:) Merkki, ohjattu nouto, ruutu, paikalla istuminen... Ei taaskaan lopu hommat kesken. Nooh, mutta eiköhän me nyt oikeesti pidetä hiukan taukoa, ainakin kisataukoa. Heppu saa nyt alkaa taas harrastamaan agilitya:)

Svingi on käynyt nyt kaksi kertaa Tuijan koirakoulun tokokurssilla. Treenipaikka on ihan tossa vieressä ja pieni sisähalli on lämmin, niin siellä on mukava olla. Ekalla kerralla harjoiteltiin luoksepäästävyyttä, perusasentoa ja seuraamisen alkeita. Luoksepäästäyys on hyvä, vaikkakin Svingin tekee tosi paljon mieli moikata Tuijaa. Perusasento on ihan ok, oon joutunu palauttamaan hiukan käsiapua, kun alkoi tarjota huonoa asentoa. Seuraaminen oli vaikeeta. Sitä täytyy harjoitella paljon.
Toisella kerralla tehtiin taas se luoksepäästävyys ja lisäksi luoksetulon eri osioiden harjoittelua. Luoksetulo onnistui jo liikkeenä kokonaisuudessaan, tietty palkaten välissä. Svingi jää tosi hienosti ja tulee iloisesti. Saatiin kyllä siihen hyviä treenivinkkejä vielä lisää.

Lisäksi Svingi aloitti uudella agilitykurssilla, kun vanha loppui viime viikolla. Nyt saimme kouluttajaksemme Jänesniemen Elinan. Tänään ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin meille niin tärkeää irtoamista. Aloitettiin hyppy-putki, jossa putkella harjoiteltiin sivuetäisyyden ottamista. No sepä oli vaikeaa. Enemmän kyllä tais olla mulle vaikeeta ku kinkulle:) Elina palkkaili putken päähän ja mä yritin saada ajatuksen mukaan, jotta ohjaisin huolella. No menihän se sitten lopuksi jo hienosti! Yllättynyt olin myös siitä kuinka hienosti Svingi jäi alkuun. Enhän mä oo esteiden taakse paljoa Svinkkua jättäny, enkä varsinkaan liikkunu kauas. Mutta siellä neiti istu ku tatti ja odotti lähtölupaa, aika kelpo pikku koira:)
Sitten otettiin verkotettuja vinokeppejä, ei oltu tehty niitä ennen, nin ne oli aika vaikeet, mutta kyllä Svingi niistä selvisi ja mäkin muistin ohjata:) Sitten harkattiin vielä eteenirtoamista. Lisää, lisää treeniä. Toi on just niin meidän harjoteltava juttu! Kyllä Svingi jo hiukan hakee esteitä, mutta ei läheskään aina. Täytyy harkata myös sivuirtoamista. Saatiin tehdä tänään aikas paljon ja oli taas tosi kivaa!! :)

Heppu ihan pikkiriikkisen kokeili tokojuttuja:) Sellasii evl-juttuja, hih:) Sehän osaa jo kaiken??!!! Lisäksi nyppisin tänään Heppua, enää villahousut pois, niin sitten on siisti länderi:)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mielettömän paljon onnea Huippu taitavalle Hepulle ja ohjaajalle :) Mää en ymmärrä tokosta mitään, mutta kyllä sykähdyttää kun joku lähipiiristä tokoilee hienosti "vääränrotuisilla" :))
-Annuli ja Nelli (lähestulkoon tokokoira)

Taru kirjoitti...

VAUTSI VAU, mahtavaa otte te taitavia!!! lämpimät onnittelut!

Noora kirjoitti...

Ihan mieletön juttu!!!! :-D Onnea ihan sikapaljon, hyvä te!!! Juurok!

Maija, Kami ja Ledi kirjoitti...

Onnittelut hienosta toko-tuloksesta!!

Adeina kirjoitti...

Vau! Mielettömän hienoa! Mahtavaa työtä ootte tehny molemmat :D Onnea!

Pia kirjoitti...

Ihan mahtavaa! Onneksi olkoon huippusuorituksesta! Meillä vain haaveissa tollaset suoritukset...

T: Pia, Vipu ja Kampi

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon, tosi hienoa! Kyllä taas kerran huomaa, mikä lahopää sitä on, kun en muistanut eilen onnitella. Kyllä jotkut vaan osaa...

T: Mirjami

Anonyymi kirjoitti...

Meiltä myös onnittelut hienosta saavutuksesta. Kärsivällisyyskin siis palkitaan, osaamisen ohella!
t. Marja ja Eicca (bh-kokeen tottelevaisuusosion hallitseva...)