maanantai 24. elokuuta 2009

Agility painotteinen viikonloppu

Viikonloppu siis vierähti Vehmaalla Rauman käyttö-ja seurakoirien agilityleirillä. Meikäläinen siis pääsi koirinensa mukaan, koska rks on vanha seurani ja sieltä löytyy myös melkein kaikki tärkeimmät agility-ystäväni. Täytyy nyt mainita tähän, että toki niitä turustakin löytyy:) Lisäksi olin lupautunut kouluttamaan sunnuntaina alkeis-möllikoiria.

Lauantai aamuna saavuimme siis vehmaalle ja siitä sitten heti rataa rakentamaan. Kouluttajana meillä oli molempina päivinä Jari Suomalainen. Heppu oli heti la-aamun ekassa ryhmässä, joten rataantutustumaan ja radalle. Jari oli tehnyt ratoja, joissa todella sai liikkua. Ekan rykäsyn jälkeen tuntui että enää ei liiku, mutta kyllä sitä vaan kummasti saa revittyä koko treenin. Eka rata meni ihan hienosti, kun vaan muistin itse juosta;-P Kontakteihin tuli vinkkejä sekä yksi tosi hyvä kääntötreeni..tai oikeastaan kai haltuunotto. Muutama palkkaus käteen ja kun mä hoksasin jujun, niin Heppu kääntyi siinä kohdassa niinku pitikin! Toka radassa jumitti eniten sylkkäri. Haltuun sai ottaa niinku ajoissa ja lujaa, ni sitten käänty. Vähän sama juttu kun aikasemmin niissä att:n treeneissä.

Meidän lauantain varsinainen agiosuus oli siis tässä, joten ehtisin tehdä koirien kanssa vielä vaikka mitä. Svingi lähinnä hengaili ja liikkui erilaisissa koiralaumoissa. Otin hiukan putkea ja välistä veto harjoittelua. Heppu pääsi uimaan ja monelle lenkille, niinku Svinkkukin..tai siis ei kinkku uinut. Iltapäivällä tein Hepun kanssa tokosta metallin: ekalla super! yhden tunnarin: ihan hyvä, kaukot: pikkusen tökki mut ei pahasti, luoksetulotreeni: onnistunut. Eli ihan hyvä tokotreeni:) Svingi harjoitteli sivulle tuloa ja istumisen kestoa. Treenin jälkeen narulelu koirille, toiveena ettö Kinkun yläkulmurit irtois...

Illalla sitten grillattiin ja otettiin leirin kunkku kisa, joka oli parikilpailu, se me tietty Karon kaa voitettiin! :) Mutta miks me ei saatu palkintoo??? Täytyy tehdä valitus järjestävälle seuralle.. ;-D
Lisäksi oltiin itsetunnonkohotus peliä, tässä vaiheessa kyllä nukutti jo niin paljon...noh onneks Taru ja Ellu piristi meitä naamioitumalla puskiksi..

Sunnuntai aamulla lähdettiin Liisan ja vehnien Aadan ja Beean kanssa aamulenkille. Heidän kanssaan jaoimme myös huoneen, kiitos kämppis hyvästä seurasta..niin ja tietty myös kaikille solukommuunin jäsenille:) Niin, mutta se aamulenkki, oli niin kaunista, kun oli aamu-usvaa, aurinko jo paistoi ja viljapellot kimalteli, voi vaude. Aamupäivän sitten koulutin aina ruokailuun saakka. Koirat saivat huilailla huoneessa...Svnkku kyllä oli keksinyt, että on paljon kivampaa rikkoa pöydälle jäänyt posliinilautanen, argh! Onneksi Mikko oli kämpillä ja kuuli räsähdyksen ja oli sitten heti siivonnut sirpaleet lattialta pois, kiitos Miksa:) Svingi oli kyllä meinannut syödä mikon, kun oli ollut niin onnellinen, kun joku tuli...

Iltapäivällä sitten taas treeniä. Aikamoisen radan Jari oli tehnyt ekaksi, kolmen hypyn suora-tiukka haltuun otto-suora putki-haltuun jne. Hiki kirjaimellisesti valui otsalta. Tehtiin sitä samaa haltuun otto treeniä ku eilenkin ja hyvin meni. Toisen kerran jo tänä viikonloppuna mä mokasin veto-kohdan, hyi minua. Makeiten varmaan meni sellanen kohta johon ens pakkovalssi-jaakotus-hyppy-takaakierto. Toka rata oli helpoin viikonlopun rata vaikka satalasissa taas mentiin. Kivat radat ja töitä sai tehdä. Tykkäsin kyllä koulutuksesta.

Leirin päätti vielä leirikisat, jossa tehtiin koiravaihtarit. Minulle arpaonni soi rodesiankoira Tiiun ja Heppu taas pääsi Janikalle kaveriksi. Kilpailu käytiin niin, että pari kerrallaan, joista sitten parempi jatkoon ja toinen tippui. Ekalla radalla Tiiun kanssa keppivirhe, mutta silti täpärästi jatkoon. Toiselta radalta nolla ja jatkoon. Finaaliradalta myös nolla ja sillä koko kisan voitto! Hyvä Tiiu! Aikas hauskaa oli mennä ihan erilaisella koiralla..mä vaan kannustin,et "makkara, makkara" niin johan meni Tiiu:) Janika ja Heppu tekivät hienon nollan ekalla kierroksella, mutta parina ollut Ziki tykitti vielä nopeamman nollan, joten Heppu ei saanut jatkaa enempää.

Oli kyllä taas kiva leiri! :) Kiitos kaikille hauskasta leiristä ja siitä, että ollaan tervetulleita mukaan!

ps.Sannan varpaalle parantumista....

Ei kommentteja: