lauantai 12. maaliskuuta 2016

Lisää sairastelua

Nyt tuleekin vähän tylsä päivitys. Svingin sairastelu siis jatkui. Tulehdus ei sitten mennytkään ohi niin helpolla :(

Svingi söi siis 6 päivän antibiootin pissatulehdukseen. Pari päivää kuurin loppumisen jälkeen, viikko sitten lauantaina, Svingi pissasi aamulla taas verta. Vietiin sitten Eläinsairaalaan pissanäyte ja tulehdushan siellä oli. Nyt saatiin samaa antibioottia pidempi kuuri, 10 päivää. Ehdin antaa ensimmäisen lääkkeen silloin lauantaina. Lauantai-illalla lenkin jälkeen istuin sohvalla ja kun Svingi tuli viereen niin ihan säikähdin, kun koko niska oli raavittu ihan vereslihalle! En edes huomannut, että Svingi olisi sen enempää rapsutellut itseään. Aloin tarkemmin katsoa ja huomasin, että koko niska oli muhkuroilla, jotka jatkuivat hiukan kylkiinkin. Apuva! Ei muuta kuin soittoa päivystykseen ja näyttämään Svingiä Eläinsairaalaan.
Lääkäri totesi tämän allergiareaktioksi ja antoi Svingille kortisonia piikillä. Tässä kohtaa allergiapatteja oli jo koko mahan aluskin täynnä. Niskasta ajeltiin karvat ja kohta puhdistettiin, ettei se tulehdu. Tosi rajun näköinen niska kyllä, kun karvat oli ajeltu. Lääkäri epäili, että reaktio olisi tullut antibioottikuurista (penisiliini). Svingille siis vaihdettiin antibiootit ja uusi 10päivän kuuri kehiin.

Samalla eläinlääkäri otti Svingin virtsarakosta suoraan pissanäytteen ja ultrasi virtsarakon. Pissa oli kuitenkin täysin puhdas eli siellä tulehdusta ei ole. Todennäköisesti siis tulehdus on virtsaputkessa tai emättimessä.
Kotona tossut ja body, ettei Svingi päässyt enää raapimaan
niskaa pahemmaksi.
Sunnuntaina meidän piti lähteä Forssaan pentuja katsomaan ja samalla reissulla käydä parissa muussakin paikassa. Juuri ennen lähtöä huomasin kuitenkin, että Svingin päälaelle alkoi nousemaan hyttysenpureman kokoisia pahkuroita :( Soitto taas päivystykseen ja sieltä neuvottiin antamaan kyytabletti. Patit laskivat tällä ja eivät nyt ainakaan koko viikkona ole uusineet, huh. Siinä meni kyllä muutama yö heräillessä vähän väliä katsomaan Svingiä onko patteja taas noussut..ja vähän väliä syöttämään vauvaa. Huoh.

Nyt sitten antibioottia on kolme päivää jäljellä ja ainakaan verta ei enää pissassa ole. Nyt täytyy toivoa, että tulehdus on voitettu, kun antibiootit sitten loppuvat! Että tällaista tylsää tänne :(

 Tämän hetken tilanne, kun iho on melkein parantunut.

Ei kommentteja: