tiistai 11. lokakuuta 2011

Sinne ja takas

7-10.10.2011 Ranskassa, menossa mukana minä, Taru, Terhi, Mikko, Anja, Liisa, Ismo, Tiina ja Sakke.
Kentällä odotellaan konetta
Siitä se sitten lähti, meidän reissu Ranskaan agilityn MM-kisoja katsomaan. Perjantaina lähdettiin puolilta päivin kohti Pariisia yhdeksän hengen voimin. Riemu ratkesi jo Helsingin lentokentällä kun me tyytyväisinä istuimme tovin liian pitkään kuppilassa... "Alanen, Hakala, Piispanen ja Mäkinen - teitä odotetaan portilla 28 lennolle Pariisiin" Juuh, melko noloa! :-D Sisko kommentoi asiasta kuultuaan hyvin :"Te olette kyl sellainen suomen edustusjoukkue ton matkustamisen suhteen" Osui ja upposi :-)

Perjantaina emme vielä menneet katsomaan MM-kisoja, vaan vietimme sen ihastelemalla turistikohteita Pariisissa. Ensin mentiin tsekkaamaan Notre Dame, sitten Eiffel- torni ja lopuksi vielä riemukaari.
Rakkaat ystävät
Pariisissa käytiin syömässä pizzat ja IHANAT suklaakakut jälkkäriksi, nam!! Kaupoissa ei juuri ehditty kierrellä, mutta päästiin me sentään Disney-kauppaan ja Naf naf-kauppaan :-D
Hattukaupoilla?!
Illalla sitten lähdettiin Pariisista junalla kohti Lensiä. Lens:ssä sitten olikin hauskaa, kun kello oli pian 23 ja majapaikkaan oli niin pitkä matka, että tarvittiin taksi. Mikko reippaana kysymään taksia rautatieaseman infosta. Info: "Jos ei siellä nyt ole taksia, niin ei sinne tänä iltana tulekkaan (taksitolpalle). Juuh, voi taksin soittaa! Mihin numeroon haluatte että soitan?" Mikko: "No sinne taksin numeroon" Info: "Ei me tiedetä mitään taksin numeroa" :-D Just...Mikonko se puhelinnumero olisi pitänyt tietää??!!

Lähdettiin keskustaan päin kävelemään - ei taksin taksia missään. Lopulta kysyttiin yhdestä pubista taksia ja ne osasivat sitten tilata meille sellaiset. Ihan mielenkiintoinen kapakka: toinen isännistä tuiskeessa, koira juoksee edestakaisin, pieni lapsi juoksee edes takaisin :-O Ja kello läheni puolta yötä - ne keski-eurooppalaiset :-D Loppu hvyin kaikki hyvin, päästiin omalle hotskulle ja nukkumaan...huh.
Irish coffee
Lauantaina sitten suunnattiin kohti kisapaikkaa, Lieviniä. Taksilla taas kuljettiin. Tosi hieno halli ja mahtava tunnelma! Löydettiin ihan kivat paikat, jätettiin tavarat penkeille ja paineltiin tanssimaan muiden hullujen fanien kanssa (lähinnä ranskalaisten) mitä käsittämättömimpiä koreografioita:-D Tästä voi katsoa videon tanssifiiliksistä, jos on oikein tarkka, niin Terhin voi bongata sieltä:)
Ylärivissä Anja, Ismo, Liisa ja Sakke. Alhaalla Terhi, minä, Taru ja Tiina. Kameran takana Mikko :)
Kisapäivä meni tosi kivasti, oli hienoa taas nähdä eri maiden agilitya. Agilitya voi mennä niin eri tavoin ja silti koirat kulkevat tyylistä riippumatta upeasti. Kaikki ohjaukset eivät toki ole niin kauniita, kuin mitä me olemme Suomen huipulla tottuneet näkemään. Japanilaiset olivat oikeesti tosi hyviä, Trkman oli ihan huippu ja niin oli moni muukin! Parhaita oli tietty suomalaiset!!

Illalla käveltiin Lievinin keskustaan ja mentiin kiinalaiseen syömään. Buffet-pöytä ja kaikki muukin näytti aluksi ihan hyvälle. Kunnes selvisi, että ruuat olivat kylmiä ja ne piti ITSE lämmittää MIKROSSA!!! Ei olis tätäkään tarvinnu välttämättä nähdä. Ihan syötävää ruokaa, mutta tais punkku olla kuitenkin se paras osio tästä illallisesta. Taksilla taas hotskulle ja hiukan myöhästyttiin Espanjan voittojuhlista;-)Sunnuntaina mentiin hallille hiukan aiemmin. Yksilökisojen hyppikset oli vielä jäljellä. Taas oli huippuratoja ja ei-niin-huippu-ratoja. Eniten huipun radan veti (niin kuin kaikki jo tietävätkin) Tuulia Punssin kanssa. Siinä sitten joka koiran kohdalla laskettiin,että no nyt Tuulia on kymppisakissa, no nyt yhdeksäs,....nyt MITALEILLA...HOPEAA!!!!!! Hyvä Tuulia!! Suomi-huudot vaan raikuivat ja onnenkyyneleet valuivat! Mieletöntä!! :-)
Hopea-kulkueen, tanssimisten, päätösjuhlien ja palkintojen jaon jälkeen lähdettiin kävelemään kohti Lens:iä, jossa oli ravintola varattu Tuulian mitali juhlia varten. Reilu 5 km:n kävely teki oikein terää, kun pääasiassa oltiin istuttu koko päivä. Ravintolassa oli mukavasti suomalaisia paikalla. Muutama puhe siellä pidettiin ja onnitteluja sateli. Me syötiin 3 ruokalajin menut, nyt vihdoin saatiin ne pihvitkin. Ruoka oli mun mielestä hyvää, vaikka jälkiruoka tiramisu olikin kirsikoita ja kermavaahtoa:-D Rupateltiin muiden suomalaisten kanssa ja saatiin kyllä hyvät naurut, kun kouvolalaiset juomalaulut tulivat kehiin muiden laatujuttujen kera. Tosi hauska ilta! Jonka vielä kruunasi muutaman hullun (mä, Taru ja Terhi - yllätys!) tekemä tanssivideo keskellä yötä...joopajoo. Sitä videota en uskalla laittaa yleiseen jakeluun, mutta linkin saa multa, jos uskaltaa pyytää :-DMaanantaina oli sitten aika pakata tavarat ja lähteä kohti koti Suomea. Mentiin ensin Arrasiin, jossa ehdittiin hiukan kierrellä. Arrasista junalla Pariisiin ja sitten koneella Helsinkiin. Lohjalle syömään takuuvarmaa broileria ja sitten kotiin, jossa koiruudet jo odottivatkin:-)
Arras
Taas on monta ihanaa muistoa lisää. Reissu oli kyllä jälleen kerran ihan huippu! Mulla on kyllä aivan ihania agikavereita, mii laik!! :-)

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kyllä sen videon linkki kannattaa pyytää!! :) Pelastaa takuuvarmasti päivän.. :)

jassu kirjoitti...

Voi miten mielettömän ihanan hauskan kuuloinen reissu teillä! Ja mä tietysti haluan sen linkin siihen tanssivideoon! TOTTAKAI!!!!!
:)