lauantai 12. maaliskuuta 2011

Paluu maan pinnalle

Heppu kisaili tänään naapurissa tsaukkilassa kolmen startin verran. Jokaisella radalla tapahtui jotain pientä. Toki kaikkiin ratoihin mahtui hyviäkin pätkiä, mutta yksikään ei pysynyt alusta loppuun paketissa :-O

Ensimmäinen rata oli hyppäri, josta tulokseksi 5. Vitonen tuli kiellosta, kun lähetän Heppua hypylle ja vedän samalla vartalolla takaisin, niin Heppu epäröi hypätä ja jarruttaa, ihan mun oma moka. Tällä radalla alun käännös toimi hyvin ja mä muistin jotain mitä mulle on opetettu :-D Lopussa Heppu menee vielä valssista hukkaan, mutta selvittiin kuin selvittiinkin hyvillä mielin maaliin.

Toinen oli agirata, josta meille kymppi. Heppu menee heti ensimmäisen hypyn sekaan :-O Niin, että rima lentää. Aika epätyypillistä Heppua, mutta tekevälle sattuu. Tällä radalla menee ohjaukset ihan ookoo, mutta ennen pitkää loppusuoraa mä rytmitän oman liikkeen niin väärin, että huh. Kuvittelin Hepun tulevan nopeammin putkesta ja teen taaksetyönnön ihan väärään aikaan ja loppujen lopuksi mä en osannu tehdä mitään, kun Heppui tuli putkesta, seisoin vaan. Just. Tästä siis kielto. Pitkän loppusuoran Heppu irtos hienosti!! :-)

Vimppa rata oli aikas helppo, niin kuin oli tuo edellinenkin. Alkuun vedätän keinun tosi paljon, Heppu tuli sen silti hienosti! Yhteen hyppykuvioon valitsin aivan erilaisen ohjauksen kuin muut, mutta luotin että se tomii hepulla ja niin vaan toimikin! Aa tultiinkin sitten sellasella loikalla, että oksat pois, tätä ne villit kontaktit sitten teettää. Pituudella Heppu hyppäsi keppien välistä ja lisäksi kaatui kokonaan kyntämään maata. Meni siis ihan turvalleen :-( Puomin otin tällä kertaa tiukasti pysäyttämällä ja hyvin H himmas, on hyvä tietää että tarpeen vaatiessa Papan saa jarruttamaan:-) Tältä radalta hyl (jatkoin pituudelta ilman korjaamatta).

Hyvä vauhti ja into Hepulla tosiaan taas oli ja se on tietty parasta! Itsellä oli ehkä hiukan takki tyhjä viime viikonlopun jäljiltä, joten en varmasti venynyt tänään parhaimpiin ohjauksiini. Hiukan jäi paha mieli siitä,kun Heppu kompuroi niin paljon. Ei ole heppumaista. Syy saattoi olla pehmeässä hiekka pohjassa, kun nykyisin aina treenataan keinonurmella, mutta toisaalta ei Hepulla ollut S-joella maneesin pohjan kanssa ongelmia. Kuitenkin Heppu liikkui tänään muuten hyvin, että vaikea sanoa. Tarkkailun alle vaan Pappis! :-)

Lopuksi käveltiin vielä omalle hallille tekemään Svingin kanssa keinua ja rengasta. Keinu on liian hidas ja epävarma, tänään meni hyvin, kun Salla vähän auttoi. Renkaassa ei ongelmia, mutta haluan vahvistaa sitä mahd paljon ja usein, jotta S ei enää koskaan valitsisi sitä sivusta, vaan hyppäisi aina oikeasta kohdasta.

Huomenna on sitten molemmilla koirilla tokokoe Porissa. Täytynee vielä opiskella EVL:n uudistuneet säännöt, etten ole huomenna ihan kuutamolla... :-)

Ei kommentteja: