sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Agilitykoira Heppu ja pissaliisa Svingi

Eilen oltiin Hepun kanssa kisaamassa Purinalla Hepun tämän vuoden viimeiset kisat. Pakkanen paukkui reilussa kymmenessä, mutta yllättävän hyvin sitä pysyi lämpimänä. Itsellä kunnon varustus, koirilla pompat ja auto aina välillä käynnissä, jotta pysyi mukavan lämpöisenä. Startit oli peräkkäin, joten melkein koko ajan oltiin liikkeellä. Heppu oli ilmoitettu yhteen agirataan ja kahteen hyppäriin.

Ensimmäinen agirata oli kohtalaisen jouheva, jos ei nyt huomioida hitaita kontakteja. Puomi oli ihan jees, mutta A ja keinu aikas hitaat. Virheetön rata, mutta yliaikaa 0,15. Harvinaisen hidas etenemä jopa Hepulle 3,57m/s, sij.10. Seuraavat kaksi rataa sitten hyppäreitä, joilla Heppu olikin selvästi reippaampi. Eka hyppäri oli muuten ihan jees, mutta yksi aivan kauhean surkea valssi (vaikka näitä ooon treenannut nyt paljon...). Tulos 0, sij.14. Toka hyppäri oli radoista ehdottomasti paras, mun mielestä koko rata tuntui tosi hyvältä ja helpolta, yksi valssi oli ripsun myöhässä, mutta muuten. Tältä radalta myös 0, sij.8. Etenemäkin oli jo yli neljän. Parasta näissä radoissa oli, että mä oikeasti vein Heppua kunnolla ja se, että rytmitys oli kohdillaan! Hepun kanssa kun rytmi on ollut hiukan hukassa. Aika onnelliset kisat siis, kun triplasti virheetön rata :-) Kyllä Heppu vaan on ihana.

Muutenkin oli kyllä kiva kisapäivä, kun oli ystäviä ja tuttuja kisaamassa. Koposen Tiinakin oli mikkelistä tullut Purinalle. Huikeinta päivän antia tietenkin tarjosivat Kaisa ja kromfo Hikka, tehden mielettömän hienoja rataoja.

Sitten tuon nuoremman koiran kuulumiset: Pissaa. Pissaa. Pissaa. Taas kun lumi on tullut niin Svingi voi imuroida lenkillä sen kaiken suuhunsa :-( Tämä taas tarkoittaa, että noin puolen tunnin kuluttua lenkistä on niin kova pissahätä, että jos en muista/huomaa päästää neitiä ulos, niin lätäkkö on olohuoneessa. Argh. Mahtaakohan tämä tulla olemaan koko elämän kestävä ongelma?!

No on Svingikin sentään agilityssa kunnostautunut:-) Keskiviikkona olin Sallan ja shelttien kanssa treenaamassa ja torstaina Svingi oli Jaakon treeneissä. Kyllä se likka vaan menee mukavasti! Kotiläksyksi Jaakolta saatiin harjoitella hypyihin kokoamista. Svingi kyllä omaa aika hyvän hyppytekniikan ja osaa tarvittaessa koota itsensä, mutta ei vaan viitsi. Kun vaikka käännyn vastaan ohjauksessa, niin surutta saattaa Svingi tykittää ohjauksen läpi länderimäisen laakahypyn. Nyt ahkera treeni tähän, niin eiköhän se siitä! Muutenhan Svinkku on kyllä ihan superkuuliainen ja kiltti agilitykoira ja sitä on ihan mielettömän ihana ohjata!

3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Onnittulut nollakoneelle! Ai, toi onkin sukuvika...siis lumen syöminen. Mesekin tekee sitä joka kerta ja opin myös kantapään kautta, että lenkin jälkeen kannattaa aukaista takaovi, muutoin lorottaa pissan eteisen matolle...Hyvä Svigi ja Mesukka!

jassu kirjoitti...

Juu, kyllä tuo lumen syönti on sukuvika! Vai oisko peräti rotuvika? Meillä ei likat onneksi pissaa sisään lumensyöntilenkkienkään jälkeen, vaan vaativat ulos useamman kerran illassa. Siis vaativat niin selkeästi, että ei voi jäädä huomaamatta... :)
Sipu on opettanut Akulle, että kantaa koko lenkin jotain keppiä, niin ei syö lunta. Muutoin sillä ois sama juttu.

Unknown kirjoitti...

Auto VÄLILLÄ käynnissä???