maanantai 19. huhtikuuta 2010

Toko-kärpänen

Kevät kun tuli niin tokokärpänenkin iski:) Lisäksi myös treeni"pakotteena" se, että pääsimme Hepun kanssa varapaikalta tokokokeeseen, joka on 8.5. Eli kolme viikkoa aikaa saada liikkeet talvitauon jälkeen johonkin kuosiin. Esimerkiksi tunnaria on otettu viimeksi marraskuussa:-O Ruutuakin vaan muutamia kertoja koko talvena, paikkamakuuta ei ollenkaan... Eli on hiukan syytäkin treenata. Luokka on siis yhä voittaja, evl:n liikkeet ovat vielä työn alla.

Eilen otin Hepun kanssa hallin pihalla ruutua ja liikkeestä istumista. Meidän bravuuri, istuminen, oli pahasti hukassa...glups. Ensin teet vuoden putkeen pelkkää liikkeestä istumista, sitten teet muutaman hassun kerran liikkeestä seisomisen, niin jo vain koira tarjoaa ensisijaisesti seisomista...niinpä niin... Nyt siis ennen koetta vain ja ainoastaan istumista.

Tänään pakkasin taas treenikamat reppuun ja kävelin koirien kanssa lähikentälle treenaamaan. Heppu aloitti. Ensin paikalla makuu muutaman kerran, tosin lyhyillä pätkillä. Se oli muistissa:) Sitten ruutua..jee sekin pelitti. Sitten sitä liikkeestä istumista. Ekaks tarjos seisomisen, mutta sen jälkeen hyvin istumisen. Palkkailin nyt reippaasti, että saa varmuuden. Tää tulee olemaan idarissa niiiiiiin vaikea sitten tulevaisuudessa. Sitten vielä se tunnari talvitauon jälkeen, ensin oma piilossa-> hyvin, sitten liikkeenä-> nosti yhden, mutta toi oman, sitten vielä oma piiloon->hyvin. Kolme viikkoa aikaa...eiköhän se siitä?

Sitten pikku-Svingi-apukoululainen<3 Hän aloitti suoraan seuraamisesta ja yllätti mut positiivisesti...SE SEURAA!!!! :) Hiukan vielä tarvitaan perusasennosta lähtiessä apuja, jotta kontakti säilyy, mutta vauhdista lähtiessä menee hienosti. Otin myös juoksua ja Svingi pysyi oikealla paikalla hienosti. I-ha-naa. Sitten liikkeestä seisominen. Sitä me otetaan vielä ihan vapaasta seuraamisesta ja tosi hyvin S ymmärtää jutun juonen...odota-käsky on kyllä ollut aika vahva koko ajan. Kolmantena liikkeenä paikallamakuu...päätin sitten kasvattaa etäisyyden siitä 2 metristä 20 metriin..joopa joo. Arvatkaa ahnehtisinko? Joten muutama onnistuminen palkalla parista metristä. Sen jälkeen kymppi metristä pienellä kestolla toimi upeesti. Alotin vaan hiukan villisti:-O Nyt olen innoissani siitä, että ilmotin Svingin vielä kesän alkuun yhdelle tokokurssille, saadaan varmaan taas uutta, kun ollaan edistytty liikkeissä.

Asiasta viidenteen..monet ovat kyselleet talven ja kevään aikana Hepun tassuista, ovatko siis tänä talvena pysyneet kunnossa vai onko ollut vaivaa (viime talven tassurumbaan viitaten). Mutta ei siis ole ollut mitään ongelmia. Hepun tassut ovat olleet täysin hyvät ja normaalit, kestävät ja tasaiset koko vuoden:) Olemme pystyneet täysipainoisesti treenaamaan mattopohjalla. Onnellinen olen ollut supertassuista:)

Ei kommentteja: