perjantai 16. tammikuuta 2009

Agilitya I-HA-NAA!!!!!!!

Totta tosiaan, minä pääsin menemään keskiviikkona agilitya ja vielä ohjatuissa treeneissä. No, mutta koira ei ollut Heppu vaan pienen pieni lainakoirani Emma :) Heppu on yhä tassusaikulla, joten ystäväni Elsi on kiltti ja antaa mun mennä aksaa hänen koiransa kanssa :) kiitoskiitoskiitos! :) Olen niiiiiin iloinen tästä mahdollisuudesta. Emma on siis russeli ja kisaluokka mini 3. Emma on mm. AVA ja vuoden 2007 piirinmestari. Eli ei mikään turha russeli :)

Mutta treeneihin. Ennen rataa koitin Emman kanssa hiukan lähtöjä (Emppu kun kuumenee aikas paljon..) ja kontakteja ja keppejä. Treenirata ei tänään ollut mikään erityisen vaikea ja onnistuttiinkin Emman kanssa ihan hienosti. Yhdessä takaakierto kohdassa hiukan hätäilin ja Emma ei mennytkään taakse. Kyllä vaan oli sähäkkä pikku koira! Se meni niin pirusti ja itse sai juosta ihan OIKEASTI. Treeniradan jälkeen pikku-Emma sai hetkeksi mennä tauolle ja aikapikku-Heppu pääsi hiukan ottamaan tokoa ja kontakteja. Kontaktitreeni on ehkä hiukan edennyt, ainakin luulen niin. Tossut jalassa pystyn ottamaan kontakien alastulotreeniä. Heppu oli ihan tohkeissan kun hänkin pääsi. Sitte Heppu autoon ja Emma vielä hetkeksi harkkaamaan. Koitin Emman kanssa miten sujuvat sylkkäri,poispäin käännös ja twist, mutta eihän niissä mitään ongelmia ollut koulutettu koira kun on:) Twistissä vaan tuli paljon kovempi kiire ku Hepun kanssa, mut ehtisin kyllä. Sitten tein Emman kanssa samaa kontaktitreeniä kuin Hepunkin kanssa, nopeesti E hoksasi homman, fiksu russeli.
Sitten vaan loppuverkat ja viemään Emppu kotiin. Ensi viikolla sitten E tuleekin yökylään ja treenit jatkuvat.

Eilen olin kouluttamassa joulutauon jälkeen agilitya ja sen jälkeen Heppu pääsi taas kontaktitreeniin ja tänään oli SUPERHYVÄ! Oikeesti! Otin putkesta vauhtia ja sitten A:n alastulo, sikanopea ja tarkka, huisia. Ja ehkä eniten superia oli, että kerrankin lopetin huippu suoritukseen, enkä lähtenyt "kerran vielä" linjalle, hyvä minä!

Tänään ollaan tehty aktivointipelejä Hepun kanssa, täytyy varmaan kehitellä joku uusi juttu, kun kaikki nykyiset kikat Heppu osaa jo aikas hyvin. Lisäksi tein tänään kaukojen nopeusharkkaa, ei huono. Ai niin, mä oon myös tehny melkein joka päivä metallia. Ehkä hiukan mua on taas purrut tokokärpänen...ihan hyvä, koska vuoden 2009 tokotavoitteet eivät toteudu ilman treenaamista..

Hepun tassut on tällä hetkellä ihan jees. Takatassut jopa näyttää jo normaaleilta. Tossuja pidetään vielä kuitenkin ulkona. Heppu on lopettanut tassujen nuolemisen, joka tietty on hyvä asia, enää niitä ei tarvitse sisällä suojata nuolemiselta. Josko se tästä, ainakin ne on nyt paremmat ku vähään aikaan...

2 kommenttia:

Sanna ja pojat kirjoitti...

Ai tänne on ihan linkkikin jo ilmestynyt meidänkin blogiin :)Kommentoin siihen sun kommenttiin, että käypäs vielä kattomassa.
- Pakko vielä sanoo tohon edeltävään tekstiin, että eihän voi kukaan olla NOIN innoissaan siitä, että pääsee aksaamaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Pikkukoira oli tänään koko reilun tunnin lenkin ajan kiltisti ja juuri ennen autolle tuloa se löysi metsästä hyvän kierimiskasan ja tuli ruskeana takaisin,jee. Kyllä sillä on sullekin muutama jekku varattuna, odota vaan:)

Elsi