tiistai 20. syyskuuta 2011

Eri lajien tuloksia

Onpas taas kerran aikaa vierähtänyt. Ollaan ehditty tässä välissä kisailla vähän joka lajissa.

Agilitya:
10.9 lauantaina kilpailtiin Varsinais-Suomen piirinmestaruuksista. Mulla oli mukana molemmat koirat ja Heppu oli lisäksi vielä ATT:n joukkueessa. Ensimmäinen rata oli agirata ja Heppu pääsi ensin menemään. Rata oli aika koukeroinen, mutta mukava. Heppu meni aika hienosti ja nollalla maaliin :-) Kontaktitkin toimi ja oikeastaan Heppu kääntyikin aika kivasti! Tällä radalla Hepun sijoitus oli 5. Radan voi katsoa tästä.
Svingin rata meni myös mallikkaasti. Tein muutamaan kohtaan Svingillä eri ohjaukset kuin Hepulla ja oli kiva huomata, että myös jälkikäteen olin omasta mielestäni valinnut molemmille koirille niille sopivat ohjaukset! Svingi kulki kuin ajatus ja tuntui tosi helpolta ja luontevalta ohjata sitä. Svinkulle myös nolla ja sij.3 sekä A-sert :-) Se olikin sitten Svingin toinen agiserti, eli kolmas voidaan ottaa vastaan aikaisintaan ensi toukokuussa. Svingin radan näkee tästä.

Hyppäri oli myös aikas kimurantti. Tai oikeastaan vain alku. Hepun kanssa mulla oli oikein taistelutahtoa mukana ja saatiin väännettyä radalta nolla ja ehdittiin vielä ihanneaikaankin. Sijoitus oli 7. ja näin ollen Heppuseni sai TUPLANOLLAN :-)
Svingin tulokseksi hyppäriltä tuli hylly, kun likka paahtoi muurin ohi putkeeeeeen :-D Tosin meillä oli alla jo yksi kielto, kun tein huolimattoman ohjauksen hypylle.

Kun tulokset vihdoin tulivat, niin eihän sitä voinut olla muuta kuin onnellinen: HEPULLE V-S:n PIIRINMESTARUUS HOPEAA!!!!! Ihan mieletöntä! :-) Mun Pappa koirani oli niin taitava! ATT:n Niina ja Sumu voittivat kultaa. Neljä koiraa tekivät medeissä kaksi puhdasta rataa, mutta näistä vain Sumu ja Heppu alittivat ihanneajan molemmilla radoilla.

Heppu pääsi vielä viilettämään sitten joukkueradalle. Muuten ihan jouheva rata, mutta puomin alastulolta 5. Sumu teki joukkueemme ainoan nollan, Nipalle 5 ja Kiialle yliaika 5. Yhteistulos joukkueelle siis 10 ja sillä HOPEAA. Hyvä me!
Tokoa:
Heppu pääsi viime lauantaina 17.9 taas koittamaan onneaan tokossa. Koe oli Raumalla ja tuomarina Juha Kurtti. Olin ilmoittanut myös Svingin, mutta päätin jättää likan pois kokeesta, kun viimekertaisen kokeen jälkeen Svinkku on ollut entistä herkempi ja paineistunut hiukan myös treeneissä. Svingin kanssa otetaan talvi rennosti ja katotaan sitten keväällä miltä tilanne näyttää. Eihän niistä kaikista tarvitse tokokoiria tullakkaan.

Heppu jatkoi agilityssa hyväksi havaitsemaansa nolla-linjaa :-D Täytyy kyllä sanoa, että olin tämän kertaiseen kokeeseen enemmän kuin tyytyväinen, Heppu teki tosi hyvin töitä ja mikään liike ei ollut surkea. Ai niin olihan, kaukot, mutta ei mikään muu. Ne liikkeet, joista tuli pisteitä, niin aikas mukavia pisteitä ropisi. Tässä taas selitykset:

Paikka istuminen: 10 Ja vielä märällä nurmella.
Paikka makuu: 8 Meni viereisen käskystä maahan.
Seuraaminen: 8,5
Salama: 9
Luoksetulo: 9 Jes!! :-)
Ruutu: 0 Meni hyvin merkille, mutta lähti ihan eri suuntaan kuin näytin :-D
Ohjattu: 6 PISTEITÄ!! JEE!! Ekat ohjatun pisteet ikinä!! :-) Häp mii! Merkille meneminen oli taas hiukan vaikeeta, kun kapulat houkutti takana. Loppu meni hyvin ja ohjautui hienosti.
Metalli: 0 Blaah. Tosin pyysin pientä kapulaa ja tajusin vasta kesken liikkeen, että oli keskikokoinen ja siinä osuu laippa silmään.
Tunnari: 0 Toi oman, mutta nosti ensin hiukan väärää.
Kaukot: 0 Ei tehnyt mitään. Ei siis yhtään mitään.

152,5p, EVL0

Näyttelyä:
Sunnuntaina 18.9 oli ländereiden erkkari Heinolassa. Ländereitä oli ilmoitettu 30, huisia! Muutama oli jäänyt pois, mutta paljon meitä oli. Näyttelyjen paras osuus oli se, kun näki taas kaikki ihanat länderi-ihmiset ja ihanat koirat. Sekä Svingin että Hepun kasvattajat olivat paikalla ja se jos mikä oli kivaa! Siellä me höpöteltiin, syötiin ja ihasteltiin koiria, oli tosi kivaa olla mukana! ROP oli tänä vuonna Maya ja VSP Rönni, onnea!

Svingi sai valiolukassa ERI:n, mutta ei SA:ta. Kasvattajaryhmässä Jettildan oli toinen kera kunniapalkinnon ja jälkeläisryhmässä paras (ja ainoa:-D).

Tässä Svingin arvostelu:

"Erinomainen koko ja rungon mittasuhteet. Lähes yhdensuuntaiset kallon ja kuonon linjat. Hieman kevyet korvat. Keskiruskeat silmät. Hieman kapea kuono. Hyvä purenta ja pigmentti. Hyvä kaula. Oikeanmallinen, mutta massaton rintakehä. Hyvä karvanlaatu. Hyvät viistot olkavarret. Hyvin kulmautunut takaa. Sapelinmuotoinen häntä. Liikkuu riittävällä askelpituudella"
Juha Putkonen

Ei kommentteja: