tiistai 30. elokuuta 2011

Onnistumisista epäonnistumiseen

Viime viikonloppuna kilpailin molemmilla koirilla, mutta eri lajeissa. Svingi aloitti kisaviikonlopun Lohjalla kolmella agistartilla. Ihan mielettömän ihana paikka se Lohjan kisapaikka ja vielä kun sää oli mitä parhain, niin olihan se aikas kivvaa aksailla :-)

Ensimmäisessä startissa Svingi meni niiiin kiltisti. Hiukka oli taas varovaisuutta ilmassa, mutta onneksi olemmat sitten relattiin kahdelle seuraavalle radalle. Rata meni mun mielestä yhtä kohtaa lukuunottamatta ohjauksellisesti ihan hyvin ja just niin kuin olin suunitellut! Yhdessä kohtaa rytmitän taaksetyönnön niin huonosti, että Svingi tulee hyppyjen välistä ja joudun kierrättämään uudestaan. Olin aivan varma, että siitä olisi tullut kielto, mutta ei, nollahan se sieltä sij.5. Videolta näkee, että tuomari ensin arvostelee kiellon ja poistaa sen sitten. Koira ei tosiaan kertaakaan ylitä omaa linjaansa/reittiään, joten tämä varmasti vaikutti tuomarin arvosteluun jättää kielto antamatta.

Toka startti oli jo selvästi letkeämpi. Putki imutti alussa niin saatiin hyvä vauhti. Sylivekki-jaakotus on vaan niin Svingin juttu, se kääntyy niin hyvin! Puomin alastulolla Svingi himmaili tosi paljon, taisi ottaa Herralasta painetta (täytyypi muistaa harjoitella häiriötä alastulolla...) Rata meni muutenkin ihan nätisti, onnistuttiin mm. välistävedossa, jes! Tältä radalta myös 0, sij.3 ja näin ollen TUPLANOLLA pikkulikalle :-)

Kolmas rata lähti niin hyvin liikkeelle! Alun jälkeen oli kolme valssia peräkkäin ja vitsi kun ne lähti menemään hyvin ja Svingi kääntyi hienosti...kunnes kolmannessa valssissa mul nappas kengät toisiinsa kiinni ja lensin takapuolelleni hiekkaan :-D Taisin fiilistellä turhan ajoissa! Hah! Tästä jatkettiin ja loppurata meni ihan hyvin, tosin ohjasin sellaisella linjalla, että Sving meni aalle vaikka piti mennä puomille, oho. Eli hylly.

Kiva kisapäivä mulla ja Svingillä! Heppu taisi olla erimieltä: "Tää on niin tyhmää! Mä en pääse aksaamaan ja sitten kun mulle luvataan uintia, niin ei-sitäkään ei herunut vaan talutettiin suoraan maa-ampparin pesään, niin että pylly otti osumaa. Ihan perseestä" :-D

Onneksi sunnuntaina oli sitten Hepun vuoro päästä hommiin ja Svingi joutui tyytymään turistin virkaan. Oltiin siis Huittisissa tokokokeessa. Taisin aiemmin viikolla alustaa tätä koetta jotenkin näin: Nyt meillä voi olla ees jotkut mahikset onnistua, kun ollaan kerrankin treenattu! Vaan toisin kävi. Vaikka en mä taaskaan täysin valita, kokeessa oli niin hyviäkin juttuja ja mikä parasta, Heppu ei reagoinut eikä paineistunut paikalla olon ahdistelevasta koirasta, Heppu on sellanen teräshermo!!! :-)

Tässä teille hiukan hymyilemisen aihetta,laitan liikkeet siinä järjestyksessä kuin ne olivat:

Paikkaistuminen: 0 Heppu jäi hyvin istumaan, heti päästyämme piiloon huudettin viereisen snautserin omistaja kytkemään koira ja heti perään minut kytkemään Heppu. Kävelin pois piilosta, niin sellanen iso snautseri oli Hepun perässä kiinni ja ahdisteli Heppua. Heppu näytti mua kohti tullessaan just siltä, et "mä kyllä yritin istua, mutku..." Heppu siis vaan meni karkuun ja hiukan örisi. Koko kokeen lopussa saatiin uusia koko liike, mun mielestä Heppu vaan oli jo väsyneen oloinen, kun kävi jo ennen liike alkaa-käskyä maate. Loppujen lopuksi oli istunut paikallaan yli puolet, sitten ravistanut päätä, noussut seisomaan ja mennyt maate.
Paikallamakuu: 10 Tää oli heti sen istumisen jälkeen, joten olin erityisen ylpeä siitä,että Heppu makasi hienosti! Taas kun pääsimme piiloon, niin snautseri oli lähtenyt kohti Heppua, mutta omistaja ehti kytkeä sen ennen kuin pääsi Hepun luo. Snautserille punainen kortti.
Ruutu: 0 Heppu lähti hyvin merkille ja pysähtyi, kun lähetin ruutuun niin, otti häiriötä TAAS salamakävelyn merkeistä ja juoksi sellaiselle kartiolle. Ruudusta yhdelle bordercollielle punainen kortti ja kahdelle muulle keltainen kortti (kehärajan ylityksestä)
Salamakävely: 6 Järjestys oli tällä kertaa maahan-seiso-istu, muuten hyvin, mutta istumisessa jäi seisomaan, enkä antanut kaksoiskäskyä.
Seuraaminen: 8 Tää oli superpositiivinen yllättäjä. Vasta vimpassa juoksuosuudessa alkoi hiukan vire tippua, muuten hyvää, jes!
Metallinouto: 0 Heppu lähti hyvin hyppyyn ja hakemaan kapulaa, mutta juoksi ohi (kanssakilpailija sanoi, että ihan ku ei ois nähnyt kapulaa hiekasta) ja juoksi kehänauhan yli :-O Käskytin takaisin hakemaan, otti suuhun, mutta sylki. Keltainen kortti Hepulle.
Luoksetulo: 5 Hemmetti, ku tää on ollut niin hyv, mutta ei Heppu edes ajatellut pysähtymistä, eli teki pelkän maahanmenon.
Kaukot: 0 Ei tehnyt istumista kertaakaan :-O
Ohjattu nouto: 0 Oltiin kuitenkin kehitytty, koska Heppu malttoi tehdä merkin, eikä paahtanut suoraan kapuloille! Tosin ei ilman kauneusvirhettä, eli H on tietty opetettu seisomaan merkillä katse kohti mua, koskaan ei ongelmia. Nyt H jäi seisomaan merkille katse menosuuntaan päin, eli pylly kohti mua ja katse suoraan kohti keskimmäistä kapulaa. Siinä sitten yritin antaa suuntakäskyä takapuolelle :-D Arvatkaa vaan minkä kapulan se haki?!
Tunnari: 5 Lähti hyvin, löysi heti oman, jäi seisomaan paikalleen pureskelemaan tikkua, syliki maahan, mietti hetken ja muisti mikä tässä liikkeessä on juju ja palutti mun sivulle :-D Höperö pappa!

EVL0, 97p ja keltainen kortti :-D

Meidän vanha pohjanoteeraus eeveeällässä on joku 175p, että nyt heitettiin vielä lapio kouraan. Silleen koominen koe, kun kuudesta kilpailijasta 2 sai punaisen kortin, 1 keskeytti itse (oli saanut jo keltaisen kortin) ja 2 sai keltaisen kortin. Eli vaan yksi selvisi ilman minkäänlaista varoitusta! :-P Hiukan jo tuomariakin nauratti!

1 kommentti:

jassu kirjoitti...

Kiitos; sai tosiaankin hymyillä :D
Mä niin nään silmissäni noi teidän liikkeet ja jotenkin vouin kuvitella sunkin ilmeitä ja aatoksia tuossa kisan aikana. Ja Hepun aatoksia en lähe ees arvaileen! Ihana pappa! Te taisitte nyt hakea oikein kunnon vauhdin tuolta alhaalta, että ens kerralla pääsette ihan huipulle asti! Tsemppiä! :)