maanantai 18. heinäkuuta 2011

Karsinnat 2011

Tämän vuotiset maajoukkuekarsinnat on taas takana päin. On ne vaan niin jännät kisat - tosin enemmän mua aina jännittää radan reunalla toisten puolesta kuin itse radalla! Nämä Seinäjoen karsinnat olivat Hepun viidennet karsinnat. Tänä vuonna ei tulosten kokoon saaminen tuottanut ongelmia, kun kisakauden aikana tuli napattua tupla- ja triplanollia sekä muutama voitto.

Menimme Tarun ja Soolon kanssa Seinikselle jo perjantaina. Kävimme laittamassa teltan kisapaikalle pystyyn ja ilmotimme koirat kisaan. Ehdimme kaikessa rauhassa käydä syömässä Terhin ja Mikon kanssa ja silti pääsimme vielä mukavaan aikaan nukkumaan. Ja mikä parasta, hotelli oli ihana!! HILJAINEN (vrt. sm-kisat) ja siisti, i just love sokos hotel lakeus!!

Lauantaina medit aloittivat karsintakilpailun, Heppu lähti numerolla 72 eli aika lopussa. Hyppärillä aloitettiin. Ensin kentän laidalta ajattelin että kääk, mutta rataantutustumisen jälkeen mieli oli luottavainen ja ohjausvalinnat tuntuivat sopivilta. Ja niinhän siinä kävi, ettei mun luottokoira taaskaan pettänyt vaan meni sinne minne kuuluikin, PUHDAS RATA!! Niin huisia! Alun kolme hyppyä oli jostain syystä aika hitaat, mutta muuten Heppu liikkui hyvin. Yhdessä niisto-sokkarissa mä koomailen jotain, mutta muuten muistin jopa tehdä jarrutukset silloin kun kuuluikin! Nopeimman nollan mukaan muodostuneeseen ihanneaikaan ei harmi vaan ihan ehditty, yliajan puolelle meni reilu 1 sekunti. Ensimmäisellä radalla Hepun sijoitus oli 26.

Seuraava rata, agirata, vaikutti ihan huippukivalle! Haastetta edessä, mutta jouhevan oloinen rata. Voi vitsit kun rata meni hyvin! Alussa Heppu kääntyy hyvin ja mä jopa tönäsen kohti ponnistuspaikkaa ja Heppu linjautuu hienosti. Harmillisesti puomin alastulolta 5. Aika lopussa mun valssi on löysä ja Heppu tulee yhden hypyn ohi->hyl. Ton olisin saattanut vielä saada pelastettua. Loppusuora täyttä höyryä ja kyllä oli kivaa! Me tehtiin oikeesti Hepun kanssa siellä radalla yhdessä töitä ja mä olen tosi iloinen näistä karsintaradoista!

Sunnuntaina sitten fiilisteltiin raumalaisten kanssa kentän reunalla, no onneksi edes Terhi ja Ziki omasta porukasta pääsivät neljälle radalle, niin saatiin heitä kannustaa. Sieltä se maajoukkue taas valikoitui ja harmillisesti ei omia suosikkeja medi- ja maxijoukkueeseen päässyt :-( Läheltä liippasi ja olihan siellä niitä kenelle olisi toivonut riman verran enemmän onnea. Mutta näin tänä vuonna.

Nyt sitten alkaa ensi kesän arvokisojen nollien jahtaaminen. Tavoitteena on että toi juniori olisi ensi kesänä se mun arvokisakoira. Hepun kanssa meinataan syksyllä kisailla seuran- ja piirinmestaruudet sekä varmaan muutamia muitakin agikisoja, mutta se pääpaino agin kisaamisessa siirtyy nyt Svingiin. Hepulle on tiedossa toko rikas syksy ja toivottavasti ensi kesänä Heppu olisi tuon toisen lajin arvokisoissa. Tällaista siis tiedossa. Päivittelinkin hiukan kalenteria tuohon viereen syksyn tapahtumista.

1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Ihana jänisagi-kuva!!