sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Pelkkiä hyllyjä Porista

Taas tällainen perus kisapäivitys tiedossa. Kisakaverina taas Svingi. Heppu on nyt luovalla agilitytauolla, koska hänellä on tärkeämpää tekemistä (ainakin omistajan mielestä..), hänen näet pitää harjoitella tokoa. Hepulle on asetettu niin tiukat tulostavoitteet, että hänen kaikki aikansa menee tottelemiseen...ei siinä jouda agilitya menemään :-P Svingi puolestaan lällättelee Hepulle ja vetelee agia minkä kerkeää. Tasan ei käy onni.

Svingillä oli kolme agistarttia Porissa. Tällä kertaa saatiin yhteistyö toimimaan, eikä uusittu viime viikonlopun katastrofia. Ensimmäisellä radalla heti alkuun Svingi pääsi hyppäämään yhden hypyn väärään suuntaan. Kyllä mä sen huonosti ohjaankin, mutta enemmänkin mulla kävi arviointivirhe. En taas muistanut, että Svinkku kääntyy niin liukkaasti, vaan jotenkin kuvittelin sen tekvän perusHeppu-kaarteen. Tästä syystä ohjaus ja ajotus eivät kohdanneet, joten siitä hyl. Loppurata meni oikein mallikkaasti. Rengas hienosti, keinukin ihan ok, takaaleikkaus kepeille ja hyvin ajottunut puolivalssi.

Toinen rata meni myös kivasti. Taas alku onnistui hyvin, kun tein sylivekki-jaakotuksen, se toimii Svingille ihan tosi hyvin! Rengas, kontaktit hyvin. Sitten ihan ohjaajan moka, kun Svingi ehtii kipasemaan aalla, vaikkei sinne pitänyt mennä. Kun S tuli putkesta ulos, niin mulla oli rintamasuunta suoraan kohti aata, joten ihan sinne S meni, minne ohjauskin vei... Loppurata myös hyvin. Olin oikein tyytyväinen rataan.

Kolmannen radan alku mietitytti ihan hirveesti. En keksinyt mitään järkevää ohjausta esteille 1-3. Harvemmin käy niin, että en keksi mitään toimivalta tuntuvaa ohjausta. Varmaan oma asennekin vaikutti jo alun onnistumiseen...Svingi kiersi 3 esteen ja hyppäsi sen väärään suuntaan. Nyt kun mietin kyseistä alkua, enkä takerru itse esteisiin, niin tiedän, että mun olisi ehdottomasti pitänyt vekata kakkoselle. Tänään on pakko mennä tekemään sama kohta hallille. En tajua, miksi en tajunnut sitä eilen :-O Hyllyn jälkeen keinu oli tosi hyvä. Kepeille sain myös hyvän sivuirtoamisen. Aalta Svingi kuitenkin lähti ennen lupakäskyä, joten sylikyydillä pois. Tämä oli eka kerta, kun kannoin Svingin pois ja heti voin todeta, että ei ole meidän juttu. Svinkku oli ihan hämillään ja hieman paineistunutkin. Siitä jäi kyllä itselle tosi paha mieli:-( Seuraavalla kerralla kontaktilta läpitulosta mun kannattaa uusia koko este tai poistua ilman koiran kantamista. Tästä viisastuneena.

Heppu oli mukana Porissa ja tein Hepun kanssa hiukan merkkiä. Oli kyllä tosi liukasta, joten sitä oli hiukan tyhmää tehdä. Muutama onnistunut toisto sitä ja sitten tunnarikapulan palautustreeniä. Nyt pitää hyvin ja antaa rapsutella ja vaikka mitä samalla pitäen kapulaa, irrottaa vasta oikeasta käskystä, kun aiemmin irrotti jo kehumisesta..

Tänään oltiin Lauran ja Mikon luona risuhommissa. Koirista kyllä näki, että ne nautti, kun saivat painella ympäri pihaa, katkoa keppejä, kantaa risuja, riehua ja olla hommissa mukana. Erityisesti Heppu ottaa pihapuuhailusta kaiken ilon irti, se näyttää kuin nauraisi!! :-) Laitan muutaman kuvan myöhemmin esille.

1 kommentti:

jassu kirjoitti...

Kiva, että meni hienosti agiradat, vaikka hyllyjä tulikin. Ja vielä hienompaa, että tunnet tyttösi niin hyvin, että huomasit tuon sylikannolla poistumisen epäsopivaksi teille.
Lauantaina vihdosta viimein nähdään! Sitä odotellen...
rapsuja koiruuksille:)