maanantai 16. elokuuta 2010

Länderileiri 2010

Olen taas unohtanut kaiken mitä on tapahtunut viime päivitysten jälkeen. Svingi on ainakin alottanut tokokurssilla Tuija Serellä ja siellä ollaan käyty nyt kaksi kertaa. Minnan mökillä ollaan käyty ja sielläkin tokoilitiin. Hepulla on ollut selkä kippeenä, mutta on nyt jo selvästi hyvä, agilityt on ollu siis tauolla Hepun kanssa. Svinkku on aksannutkin ja hakenut hienosti keppejä:) Tosin maltti ei vielä riitä pujottelemiseen ilman ohjureita.

Mutta jotain mä sentään muistan, eli LÄNDERILEIRIN :) Joka oli siis viime viikonloppuna. Tämä oli mun ja Hepun kahdeksas leiri :-O ja taas oli kyllä niiiiiiiiiin kivaa! Ainoa huono puoli oli, että kyseisenä leiri viikonloppuna jouduin luopumaan RKS:n agileiristä, jotta pääsin läntsyilemään. Toivottavasti ensi vuonna voin päästä joka paikkaan. Mutta siis, oltiin Virroilla lomasaari Marttisessa, joka on kerrassaan loistava paikka! Majotuttiin samaan mökkiin Mervin, Iidan (5½kk) ja koirien Milan ja Nemin kanssa sekä Jaanan, Danin, Iidan, Antonin ja koirien Selman ja Nikin kanssa. Kaikki koirat tulivat hienosti juttuun ja olikin kivaa, kun saattoi olla rauhassa koko porukka vapaana. Svingi tykkäsi pikku-Nikistä ja niillä olikin kivat leikit.

Perjantaina leiri alkoi mukavasti ruualla :-P Sen jälkeen oli kisavalmiiden ja 1-2-luokkalaisten agitreenit. Valitsin Svingin treeniksi 1-luokan pätkän. Svinkku meni kyllä hienosti ja ohjautui hyvin kaikissa ohjauksissa, kontaktit pelitti, mutta keppejä ei otettu ollenkaan, kun ei ollut ohjureita. Toka pätkäksi sitten 2-luokan rata. Hiukan nyt näkyi vauhdissa, koska oli kuuuuma! Mutta hienosti Svingi meni taaskin, on se kyllä hauska tyyppi!
Perjantai-ilta meni sitten juorutessa, ihaillessa pikku-Iidaa, grillatessa makkaraa!

Lauantaiaamulla oli tokotreenit, joihin otin molemmat koirat, tarkoituksena kuitenkin pääasiassa treenata Hepun kanssa. Jokainen sai valita jonkun itselle vaikean liikkeen, joka käytiin sitten läpi. Mä valitsin idarin istumisen ja seisomisen, kun sekottaa ne niin herkästi. Hyviä vinkkejä tulikin:) Lopussa oli aikaa, niin sain ottaa vielä Svingillä seuraamisen tekniikkatreenin, hyvin meni! Kun koulutus oli loppunut, otettiin vielä paikkamakuu kaksi kertaa, Svingi osallistui mun koirista ja pysyikin vallan mallikkaasti. Lisäksi tein Svinkun kanssa noutotreeniä ja Hepun kanssa merkkiä.Vitsi ku olin taas innoissani, toko on kyllä kivaa!! :)

Päivällä oli juoksukilpailut. Matka on aina se sama eli 55 m. En tiedä mun kummankaan koiran aikoja, mutta ei ne ainakaan voittanu :-O Kivaa puuhaa tuo kyllä on ja hitsin lujaa ne koirat perässä pinkoo!

Lauantaina oli lisäksi koiran lihashuoltoluento, jossa käytiin venytyksiä läpi ja puhuttiin verryttelyiden ja jäähdyttelyiden merkityksestä ja määrästä. Svingi oli niin väsynyt, että makasi raatona maassa, ainakin sen kanssa oli helppo testata makuulla tehtäviä venytyksiä :-) Oli kyllä hyvä luento taas kerran!

Illalla kävin kiertelemässä koirien kanssa Virtain perinnekylää, aika hieno paikka! Heppu pääsi polskuttelemaan ja Svingi kahlailemaan. Loppuilta menikin taas tuttuun tapaan höpötellessä niitä näitä!

Sunnuntaina oli ohjelmassa vielä leirinäyttely. Näyttely käytiin samalla tavalla kuin mätsärit. Svingi oli ensin pentu-Nikiä vastaan, Svinkulle sininen ja pennulle voitto. Sinisten kehässä tuomari kattoi koiria sata vuotta, seisotti ja juoksutti, hiukan huomasi, että S alkoi jo väsyä, mutta seisoi kuitenkin kohtuu kivasti. Iloiseksi ylätykseksi Svingi valittiin sinisten kauneimmaksi ja näin ollen likka pääsi vielä bis-kehään. Bis1 valittiin Ruca ja Bis2 oli Svingi:) Jeejee, missikoira! :) Jetti ja Jetin pennut (Svingi, Zona ja Jytä) olivat vielä jälkeläisryhmässä ja sieltä voitto kotiin, hyvä Jetin pikku-Beet, ootte ihania kaikki!

Kotiin lähtö tuli taas niin pian, että ei voinut käsittää että koko viikonloppu oli jo mennyt:-O Hauska leiri tosiaan ja kiitos parhaimmille aikuiskämppiksille, ihanimmalle pikku-Iidalle ja kauniille ja komeille koirille, Jettiläisille ja ihan kaikille muille, ensi vuonna taas!! :)

1 kommentti:

Sanna ja pojat kirjoitti...

No okei nyt mä ymmärrän miksi sä valitsit länderileirin. Olihan siellä näköjään vähän enemmän ohjelmaa kuin mitä tuolla meidän leirillä :)