tiistai 30. heinäkuuta 2013

European Open 2013 Neeroeteren

Johan oli mahtava reissu!! Koettiin niin paljon kaikkea uutta!
Ensinnäkin uutta oli reissaaminen kokonaisen karavaanin kanssa ;-) Svingin ja mun kaveriksi reissuun kun lähtivät sisko ja Topias 10kk. Siinä sitä oli pakkaamista, kun mukaan pakattiin omat tavarat, Svingin tavarat, lentoboxi, Marikan ja Topiaksen tavarat, matkarattaat....kyllä me lentokentällä käännettiin monet katseet, kun tämä karavaani kulki :-D
Uutta oli tietenkin myös sekä koiran että lapsen lennättäminen. Ja kaikkihan sujui loistavasti! Mua tietenkin aluksi jännitti Svingin lennättäminen, mutta kun luovutin koiran lentokentällä Helsingissä koneeseen vietäväksi ja katsoin kuinka tyyppi kävi boksiinsa makaamaan, tiesin, että kaikki sujuisi hyvin, niinpä matkan aikana ei enää tarvinnut jännätä. Lensimme keskiviikko aamuna Düsseldorfiin. Tässä koneessa oli vain yksi koirapaikka, joten Svingi oli ruumassa yksikseen. Aamulla yhdeksältä paikallista aikaa oltiin perillä Saksassa. Siinä sitten mulle iski pieni stressi, kun koiran saapumispaikkaa ei löytynyt mistään. Kukaan ei tiennyt minne koirat tuodaan ja kaikki neuvoivat aivan eri paikkoihin. No, löytyihän se puudeli sieltä lopulta! Pieni tärinä Svingillä oli ja kova jano, mutta kun boksista ulos pääsi, niin koira oli aivan oma itsensä. Ei tainnut olla kovin paha asia tuo lentäminen.

Sitten autoa vuokraamaan! Kyllä me siskon kanssa aina jotain pientä sählinkiä kehitetään, mutta loppujen lopuksi oikea auto löytyi ja tavarat saatiin mahtumaan meidän Skoda-farkkuun ja matka kohti Belgiaa voi alkaa. Meillä oli matkaa hotellille 120km. Liikenne oli onneksi rauhallista ja löysimme hyvin perille Zutendaaliin, hotel Apolloon. Pieni pettymys iski, kun vastaanotto ei ihan ollut toivotunlainen. Heti ilmoitettiin, että koiraa ei saa jättää yksin hotellihuoneeseen, ilmastointia ei ollut, eikä muitakaan booking.comissa ilmoitettuja asioita huoneesta löytynyt. Hyvin silti pärjäsimme ja ihan mukavasti viihdyimme! Hotelli oli muuten hienolla ja rauhallisella alueella, jossa oli kiva kävellä Svingin kanssa.
Illalla kävimme ajamassa vielä kisapaikalle, jonne matkaa oli 26km. Kävimme myös syömässä ja nautimme Eurooppalaisesta koiraystävällisyydestä, kun koirat olivat tervetulleita myös ravintoloihin.
Torstaina aamupalan jälkeen lähdimme kisapaikalle eläinlääkäritarkastuksia ja treenejä varten. Eläinlääkäri tutki koiran todella tarkkaan, käänteli ja väänteli jalat ja huolella tutki koko kropan. Hiukan tämän jälkeen alkoi treenit. Saimme treenata kahdella eri radalla 40s molemmissa. Pohja tuntui hyvälle ja Svingi kulki hyvin.
Päivällä lähdimme käymään hotellilla ja kävelimme vieressä olevalle camping-alueelle, jossa oli uimapaikka. Svingi makoili varjossa nurmikolla, kun me muut kävimme vilvoittelemassa uima-altaassa. Lämpöä oli 30 asteen kieppeillä ja ilma oli todella nihkeän kostea, oli siis ihanaa päästä uimaan! Illalla ajoimme takaisin kisapaikalle EO-avajaisia varten. Siinä samalla mukavasti tutustui Suomen joukkuelaisiin. Avajaisten jälkeen sitten syömään ja nukkumaan.
 
 
Perjantaina lähdimme ajoissa hotellilta ja ihan ekaksi kisapaikalla vein Svingin omaan boksiin odottelemaan. Kisapaikalla oli tyhjennetty hevosten karsinoita koirahäkkeä varten, mikä oli todella hyvä asia, koska talli pysyi kohtalaisen viileänä helteestä huolímatta, joten koirilla oli varmasti mukavat oltavat. Ensin menimme tutustumaan joukkuehyppärille ja sen jälkeen joukkueagiradalle. Puolen päivän aikoihin kisattiin hyppäri ja viiden aikoihin agirata. Meidän joukkuessa medium2 oli valitettavasti vain kolme koiraa. Svingin lisäksi joukkueessa olivat espves Rubi ja kromfo Noita. Meidän joukkueradat sujuivat mukavasti, kun perjantailta irtosi TUPLANOLLA :) Myös Minna ja Noita tekivät molemmilta radoilta nollat! Valitettavasti meidän joukkueen lopullinen sij oli 24, joten emme päässeet sunnuntain finaaliin. Omista radoista jäi hyvä mieli, vaikka muutama herpaantuminen oli molemmilla radoilla. Pohja oli hyvä ja Svingi liikkui loistavasti!
Lauantaina yksilökisassa vuorossa oli ensin hyppyrata. Radassa oli haastavia kohtia, mutta mehän handlattaisiin kaikki :) Nooh, 5 virhe sieltä kuitenkin tuli, kun keppien avokulma ei oikein löytynyt. Tältä radalta ehdottomana plussana täytyy sanoa, että valitsin yhteen kohtaan viskileikkauksen!! Hyvä minä! ja hyvä ME, kun se vielä onnistuikin! :)
Sadekuuron jälkeen hyppyradan maali näytti tältä!
Agiradalta meille valitettavasti hylly, kun ohjaaja ei vain lähtenyt ajoissa liikkeelle...pöh. Harmitti kyllä vietävästi, mutta ei me huonoa rataa missään nimessä tehty. Päätin heti alkuun valita rohkeasti leijeröinnin ja se kyllä onnistui hyvin, joten siitä jäi erityisen hyvä mieli. Svingi oli TIETENKIN joka radalla maailman kultaisin ja kiltein koira! :) Kisaaminen näin isoissa kisoissa oli kyllä hieno kokemus!
Sunnuntaina oltiin sitten kisakatsomossa kannustamassa finaaleihin päässeitä ja mahtavinta tietenkin oli maksien EO-kulta Janitalle ja Hitille! :) Ihan siinä itsekin liikuttui, kun niin hyvin vetivät,wau! Illalla vielä oli päätösseremoniat ja palkintojen jako. Svingi pääsi mukaan kulkueeseen ja nauttikin ihanasta hiekkapohjasta täysin rinnoin :)
Kuva: Tytti Käyhkö
Henkilön Suomen Agilityliitto kuva.
 
Kuva: Tytti Käyhkö
Saatiin Svingin kanssa hyvää kokemusta ja paljon uusia suomalaisia tuttuja, kiitos kaikille hyvästä seurasta ja kannustuksesta!! :)
Pikkumies Topias oli täyden kympin reissaaja koko matkan. Hän oli oikein aurinkoinen hymypoika ja hurmasi monet ihmiset! Hän heilutti aina kaikille ihmisille ja esitteli tuttiaan, pupuaan, roskia tai mitä milloinkin vieraille ihmisille :) Topias myös oli pukeutunut upeasti fanipaitaan ja Suomi-pukuun ja heilutteli Suomen lippua ja Svingin omaa fanilippua! Mulla oli kyllä mahtavat kannustajat mukana. Välillä käytiin Topiaksen kanssa porukalla leikkipuistossa ja sitten poitsu jaksoi taas istua rattaissa. Marika hienosti hoiti Topiaksen ja samalla vielä kuvasi mun radat ja kannusti, aikas hienoa! Kiitos mun ihanalle siskolle ja ihanalle kummipojalle! :)
Maanantaina lähdimme ajelemaan pikku hiljaa kohti Düsseldorfia. Pysähdyimme matkalla hiukan kaupoille ja Belgian isoon outlet-kylään, jossa oli ihan älyttömästi kauppoja ja merkkituotteita. Tarttui sieltä sitten muutamia vaatteita itsellekin mukaan. Ja hei, voitteko kuvitella, että mä jätin Svingin sen ajaksi jonnekin koirahäkkiin :-O Sinne ei siis saanut tulla koiria olleenkaan, eikä tietty autoon voinut jättää, niin siellä oli muurin takana sisäpiha, jossa oli isoja koirahäkkejä, tai ennemminkin huoneita. Siellä ei ollut ketään muita koiria, mutta paikka vaikutti hyvältä. Häkki laitettiin kunnon lukolla kiinni ja puhelinnumero otettiin ylös ja sinne se pikku piiperö sitten jäi. Ensin hiukan sydäntä riipasi, mutta hyvin se puudeli oli siellä pärjännyt, koska hän oli siellä kaikessa rauhassa ja oli todennäköisesti nukkunut, kun niin ravisteli ja oli uninen :)
Düsseldorfin kentällä saimme hyvin palautettua auton ja hyvin karavaani taas kulki ympäri lentokenttää :-D Koiraa ei tarvinnut luovuttaa kuin tuntia ennen lennon lähtö, joten Svingi sai hengailla kahvilla meidän kanssa. Finnairilla palvelu oli hyvää ja meille tultiin erikseen ilmoittamaan, että koira on lastattu koneeseen. Tosin, me nähtiin jo terminaalin ikkunasta miten Svingi meni liukuhihnaa pitkin sisään lentokoneeseen :)
Svingi luikuhihnalla :)
Suomessa samaan aikaan kotiin olivat toisesta kaupungista saapumassa Noita ja Maisa. Siellä ne kaikki kolme koiraa odottivat meitä omistajia iloisina. Tällä kertaa Svingi ei enää edes tärissyt, oli vain janoinen. Viimeinen rykäisy vielä, ajomatka kotiin. Hieno reissu, mutta ihanaa olla taas kotona! :)
Kuva: Tytti Käyhkö
Svingi joukkuehyppärillä

Ei kommentteja: