torstai 28. maaliskuuta 2013

Uimassa!

Heppu ei osannut arvatakaan, että uimaan voi päästä vaikka maassa olisi vielä lunta! Eilen mekin kävimme korkkaamassa Tuulissuolla olevan koirauimala Sirifan. Tinka ja Tuuli olivat myös mukana. Otettiin ekalle puolelle tunnille uimaope mukaan ja sitten vielä toinen puoli tuntia vapaata uintia perään. Oli kyllä hyvä, että otettiin "uittaja" mukaan, tuntui, että kaikki koirat tarvitsivat vedessä aluksi tukea ja ainakin koirat tarvitsivat ensin apua, että löysivät oikean paikan nousta altaasta ylös. Kyllä kaikki yrittivät jyrkiltä laidoilta ylös, mutta nopeesti koirat oppivat, että rampilta noustaan!

Tuuli aloitti uimisen, koska hän on kaikkein kokemattomin. Tuulin uinti ei tainnut tälläkään kertaa olla vapaaehtoista ;-) Vaan reunalta nostettiin veteen ja sitten kaverin ui rampilta ylös. Tuulin ehdoton suosikki uimahallissa oli altaan ympäri juokseminen ja kavereille haukkuminen :-D
Me tässä odotetaan, että koska on meidän vuoro!
Seuraavaksi uimaan pääsi kokenein uimari eli Heppu. Tosin Heppua ei oikein ramppi innostanut. Selvästi pappa halusi uimaan, mutta ei halunnut mennä rampilta veteen. Takapuolesta kun hiukan tuuppasi ja uittaja auttoi oikeaan suuntaan, niin sitten Heppu kroolasi hakemaan lelun. 
Sitten vuorossa Tinka, joka taisi yllättä meidät kaikki! Namien ja henkisen tuen avulla Tinka meni tosi nopeasti uimaan ja lähti aina uudestaan reippaana rampilta veteen, kun hiukan houkutteli! Tinkasta näki, että Marika on opettanut sitä uimaan liivistä kiinni pitämällä, koska se oli Tinkalle tosi luonnollista, toisin kun Tuulille, joka meni paniikkiin, jos siitä otti kiinni.
Svingikin oli mun mielestä yllättäjä. Ensin Svingikin sai hieman henkistä tukea, niin sitten alkoi sujumaan. Svingi tarvitsi aina pienen tuuppauksen takaa, jotta lähti veteen. Huvittavaa myös oli, että Svingi ihan selvästi yritti hypätä altaaseen :)
Sitten kun kaikki oli uineet kerran yksin, niin sitten otettiin koirat pareittain. Selvästi kaveri sai ainakin länderit innostumaan! Loppujen lopuksi Heppu tajusi täysin rampin idean ja meni ihan itsekseen ilman apua rampilta uimaan ja hakemaan lelua, Svingi ui myös paljon, mutta vaati sen pienen kannustuksen altaaseen. Oli kyllä tosi hauskaa! Ehdottomasti mennään vielä toistekin, nyt kun koirat ovat tajunneet idean!

 
  

1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Voi hitsi, miten kivoja kuvia!! Ja hauskaa oli!!! :) Haluun nää kuvat kanssa tikulle.. :)