keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kesän kisakooste

Tämä kesä nyt näyttää olevan taas sellaista aikaa, että blogia ei oikein tule päivitettyä...
Kesäkuussa ollaan siis kisattu useana viikonloppuna agia. Kisakesä alkoi Suomen kromfohrländer yhdistyksen agikisoilla ja siellähän Svingi siis agivalioitui. Heppu nappasi myös näistä kisoista yhden nollan.

SM-KISAT
Kesäkuun tärkeimmät kisat olivat sitten SM-kisat Jyväskylässä. Hepun osuushan yksilökisoista on jo päivitetty:) Mutta kyllähän se pikkulikkakin siellä kisasi. Perjantaina saavuttiin Tarun kanssa Jyväskylään ja jostain syystä (vaikka meillä piti olla hyvin aikaa), oli meillä kauhea kiire ja Taru starttasi perjantain iltakisaan heti ekana. No, onneksi kiire ilmeisesti sopi Tarulle, kun Ebban kanssa tekivät hienon nollan ja sijoittuivat toiseksi, wau! :) Svingi starttasi perjantaina kaksi rataa ja Heppu pelkän hyppärin. Svinkulle molemmilta radoilta 5 ja Heppu luottokoiralle nolla :)

Lauantain joukkuekisaan Svingi lähti ankkurina, mutta vailla paineita, kun kaikki muut joukkueen jäsenet olivat hyvistä radoista huolimatta saaneet hyllyn. Saatiin siis rennosti treenata seuraavaa päivää varten. Joukkueradalta Svingille nolla :)

Sunnuntaina yksilökisassa mulla aloitti kisaurakan Heppu, jonka kanssa saatiin nolla pienoisella 0,07s yliajalla. Rata oli kyllä oikeasti taistelutahdolla viety rata! Vielä ihan lopussa Heppu hyppäsi muurin väärään suuntaan ja oli lähellä hylkääntyä, mutta jostain se sisu tuli ja loppuun asti mentiin:) Mä olin niin onnellinen mun pappakoirastani - ja siitä miten mä olin sen arvoinen ohjaaja. Se on niin mun opetusmestarini! Loppujen lopuksi Hepun sijoitus oli karsinnan jälkeen 35.
Svingin kanssa oli läheltä piti- tilanteita muutama. Radan ainoa virhe, kieltovirhe, tulee kun Svingi lähtee lukemaan mun vastakäännöstä poispäinkäännökseksi ja tekee käännöksen väärään suuntaan ja kiepsauttaa itsensä ympäri. Radalta tulos 5, sij.55, joten ei asiaa finaaliradalle. Harmittaahan se, kun ei pääse finaaliin asti, mutta mulla oli kuitenkin sellainen olo, että tein tuolla radalla niin parhaani kuin pystyin. Ja se riitti tähän.

Finaaliradalla Hepun kanssa kerättiinkin sitten hiukan enemmän virheitä.. A:n alastulovirhe ja kaksi kieltoa kepeiltä. Miten mä onnistuin tekemään heti toisen kiellon ensimmäisen perään??? Lopullinen Hepun sijoitus oli siis 38/178, tuloksella 15,69,

SM-kisaviikonlopun aikana menin 7 rataa, joista virheettömiä suorituksia oli 3, vitosia 3 ja yksi 15. Ei hyllyjä. En voi siis valittaa! Kiva ja aurinkoinen kisaviikonloppu parhaassa seurassa!

JUHANNUSKISAT
Tänä vuonna vietin ensimmäisen agijuhannukseni ja myös ensimmäisen karavaanarijuhannukseni :) Olin siis koirien kanssa kisaamassa Tuorlassa ja sen lisäksi mulle oli  varattu majapaikka Terhin ja Mikon vaunusta!
Perjantain hyppyradalta Svingi nappasi nollan, sij. 2/57. Hepulle hyppäriltä hyl. Agiradalta Svingille harmittava 5, kun Svingi juoksee putken sijaan putken sisäkaarta (siis putken ulkopuolella sisäkaarteessa). Taitaa Svingi itsekin hämääntyä, kun imuttaa kuitenkin lujaa "putkeen".

Juhannuksena sain korkata myös maxi3 luokan, kun Hanna antoi mun ohjata rodesiankoira Tiiua! Se oli kivaa! :) Tiiu oli niin ihana ja kiltti. Rima tippui ja yksi kielto. Tiiu ei oikein ymmärtänyt, kun mä menin jarruttamaan renkaalle liian tiukkaan, hän varmaan luuli, ettei kuulu mennä ollenkaan. Loppurata oli oikeastaan aikas vauhdikas ja sitten jo rytmitkin sopivat yksiin. Kiitos Hanna Tiiun lainasta! :)

Lauantaina kisasin vielä kolme starttia, Svingillä kaksi ja Hepulla yhden. Kaikilta radoilta hylly. Oiskohan siihen mitenkään vaikuttanut hulvaton juhannus ja valvominen?! Tuskinpa :-D Hauska juhannus oli! Kiitos Terhi ja Mikko majapaikasta!

AGIROTU
Agirotu Kuopiossa oli viime viikonloppuna. Matkaan lähdin Minnan + Joonaksen ja kääpiöiden Yodan ja Ruun kanssa. Laatuseura tekee kisareissusta parhaan! Heppu jäi tällä kertaa kotiin ja matkaan lähti mun kanssa vain Svingi. Perjantaina Svingi sai kunnian korkata agirodun ekan kisan olemalla numero 1. Harmi, ettei numero ollut enne. Vaikka en taaskaan voi valittaa, rata oli hyvä. Yhden kiellon sain liian tiukasta käännöksestä ja laakaloikalla Svingi kaarratti puomin ohi, siitä toinen kielto. Ja kun oltiin lönköttelemässä kohti maalia, Svingi puomin toisella ja mä puomin toisella puolella (puomin ohituksen jälkeen siis), niin pikkulikka yllätti mut (ja muutkin) oikein kunnolla saamalla maailman ihanimmista ihmisistä hajun....ja karkaamalla kehänauhan yli pusuttelemaan kasvattajiaan Jassua ja Jaria. Mä en voinut muuta kuin nauraa:-D Kaikkea ne lapset keksii!
Illan toisella radalla saan heti alussa Svingin väärään päähän putkea ja sitten vielä kepeille meno epäonnistuu.

Lauantain ekalla radalla karsittiin AVO-SM finaalin koirakot. Svingin kanssa ihan onnistunut nolla (taas sinne sekaan mahtui joku kiepsahdus, mutta tästä ei tuomaroitu kieltoa), jolla sijoitus 7/84. Finaalissa sättäsin taas itse jotain, joten hyllyä pukkaa. Päivän toiselta viralliselta radalta, KV-radalta tuli taas hylly. Tämä tosin oli varmaan viikonlopun paras rata. Rento ja vauhdikas. Svingi ehtii vaan matkalla nappaamaan yhden ylimääräisen hypyn ja sitten matka taas jatkui. Onneksi meillä kuitenkin oli aihetta kuohuvaan, kun Minna ja Yoda olivat minien kv-radalla upeasti kolmansia!! :) Jee!

Sunnuntaina kisattiin ainoastaan epävirallsia kisoja. Me osallistuimme rotujoukkueviestiin. Joukkueemme Kromlins Jettildan on sisarusjoukkue, eli pojat Mese ja Jytä ja likat Svingi ja Zona. Upeesti me kaikki vedettiin hyvällä asenteella! Joukkueemme lopullinen sijoitus oli 4. Hiukan kiristettävää ensi vuodelle! Joukkueradalla Svingi teki virheettömän suorituksen :)

Tällaisia kesän kisoja on takana päin ja ne tärkeät karsinnat vielä edessä. Nyt treenaillaan ja lomaillaan ja kerätään voimia tulevia koitoksia ja seuraavaa työkautta varten. Ihanaa kesää kaikille! :)

Ei kommentteja: