torstai 24. helmikuuta 2011

Svingi Piiralla

Tänään oltiin Svingin kanssa Halikossa Piiran luona. Meille kävi tuuri, kun saatiin tähän vuoden alkuun käsittelyaika, kiitos tuhannesti Kaisa! :-) Tässä lyhyt tiivistelmä käynnistä, kaikkea on vaikea muistaa, kun ei itse ymmärrä kaikkea, mutta pääasia, että muistaa mitä kotihoito-ohjeita annetaan:-)

Svingi oli vino oikealle. Kylkiluut olivat hieman eritasossa ja selkäranka "notkahti" oikealle. Lisäksi Svingi oli todella jäykkä, erityisesti rangasta. Onneksi jumeista huolimatta Svingi ei vaikuttanut käsittelyssä kovinkaan kipeältä. Käsittelyllä kylkiluut saatiin samaan tasoon, polvien kierteisyys lähti ja rankaan saatiin liikkuvuutta. Erityisesti tuo rangan liikkuvuus on helppo erottaa ihan näin maallikonkin silmin. Svingiltä on vasemmalta puolelta hieman lihakset heikentyneet, joten sillä ei vain ole voimaa pitää rankaa suorana, vaan se notkahtaa oikealle. Nyt täytyykin ensisijaisesti saada lihastasapaino kuntoon. Ravilenkkejä ja vesimattoa. Sainkin omalle fyssarille heti ensi maanantaiksi ajan vesimatolle. Lisäksi b-vitamiini ja magnesium kuurit, BoT pitoa jatketaan, kaurapussia voi pitää selän päällä mikäli likka siitä tykkää.
Piira ajatteli koko Svingin jäykkyyden olevan monen tekijän summa; tavallinen agikoiran jäykkyys, rengaskolari, pakkasilmat ja Svingi tapa reagoida valppaasti ja lihasjännityksellä eri tilanteisiin.

Suurin osa Piiralla nousseista asioista oli samoja kuin fyssarillakin. Vino ranka oli oikeastaan ainoa isompi asia, joka nousi vasta Piiralla esiin. Svingi antoi taas hienosti käsitellä itseään. Varasin seuraavan ajan Svingille heinäkuulle (jonne oli seuraavat vapaat ajat).

1 kommentti:

Kaisa & Hikka kirjoitti...

Hienoa jos hoidosta oli hyötyä, Piira on huippu :) Tsemppiä jatkojumppailuihin ja törmätäänhän vähän pidemmän kaavan mukaan ens kerralla ;D