keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Vaikka mitä

Viime viikonloppuna oltiin kisaamassa Seinäjoella yhdessä Terhin ja Zikin kanssa. Svingi kisaisi ensimmäisen kerran saikun jälkeen, molemmille koirille 4 starttia. Pe-la välisenä yönä herätyskello soi kello 3.3o :-O Koirat ja tavarat autoon ja kohti Raumaa. Puoli kuudelta aamulla Terhi odotti pihalla meitä ja niin olimme valmiita ajelemaan Seinäjoelle. Ziki raukka luuli mua heti alkuunsa hirviöksi, kun pimeässä auton takaa kumarruin sen ylle...iik!! No, onneksi tätä kesti vain sekunnin, muun reissun Ziki olikin ihan mun frendi ja makoili mun vieressä ja kerjäsi rapsuja :-D

Perillä Seiniksellä mentiin heti kävelyttämään koiria. Parkkis oli aivan jäässä, olisi tarvinnut luistimet!! Ei edes uskallettu kunnolla antaa koirien hypätä autosta pois,vaan hiukan avustettiin. Aurinko paistoi, mutta tuuli oli jäätävä. Kisapaikalla oli lepposa tunnelma ja ihmiset olivat hyväntuulisia, kivaa!!Svingi aloitti koirista urakan kahdella startilla. Mua jännitti mennä kisaamaan likan kanssa, tuntui, että en olisi ikinä mennyt sen kanssa agia :-O Ohjaus olikin sen mukaista, olin kuin jäykkä p***a :-P Tein erityisen jäätäviä valsseja.. Kolmanneksi vimpalla hypyllä ajattelin, että nyt tulee nolla, juoksin täysiä maalihypylle..ja Svingi juoksee vimpan hypyn ohi. Mikä moka! Jotkut asiat vaan täytyy oppia kantapään kautta. Tulokseksi 5 ja voitto.
Seuraavalla Svingin radalla olinkin sitten jo hiukan rennompi ja niin koirakin:-) Alun sylivekki tuntui kököltä, mutta näytti videolta hyvälle ja käänsi tosi hyvin. Rata meni muuten mallikkaasti, mutta yhdessä kohdassa epäsopivan ohjauksen valitseminen melkein käänsi Svingin putkelta pois, mutta sain pelastettua. Nyt ohjasin kaikki esteet viimeistä myöden, tulos 0, sij.1 ja SERT. Hyvä pikku-Svingi!!

Heppu kisasi vasta myöhemmin iltapäivällä ja oma fiilis oli niin rento, kun oli luottokoira hyppysissä! Rata onnistui oikeastaan kaikin puolin hyvin, jotain pientä tietenkin löytyy, mutta suurinpiirtein kunnolla kuitenkin. Kontaktit on nyt ihan villit, mutta ne saa ollakkin. Mikäli ne leviää käsiin, niin ei voi mitään, mutta me ei enää anneta tasoitusta 2-5s per kontaktieste. Maalissa tuloksella 0, sij.2.
Päivän viimeinen rata Hepun kanssa oli myös ihan kelpo. Tätä ei ole videolla, joten täytyy luottaa vaan tuntumaan. Aan jälkeinen pakkovalssi tuntui huonolta ja yhteen valssiin lähdin hiukan myöhään, mutta ihan jouhevasti se meni. Tulos 0, sij.1, A-sert, FI AVA :-) Kyllä jännitti odottaa tuloksia, kun tiesi, että nyt on mahikset voittaa. Sitten Anders Virtanen tuli varmistamaan, että kai tästä koirasta tulee nyt ava. Voi että mikä tunne. En siis millään voinut uskoa että tässä sitä nyt ollaan. Minun ja Hepun tulokselliset agitavoitteet saavutettu. Monta vuotta se otti ja nyt vihdoin mun Maailman Parhaasta Opetusmestarista tuli AVA!!! :-) Mä olen niin ylpeä mun pappa-koirastani ja voisin hehkuttaa Heppua yhden koko blogitekstin verran, AINAKIN!Illalla sitten hotellin ravintolassa juotiin lasilliset skumppaa, nyt oli oikeasti aihettakin! Hotelli oli ihan tosi ihana ja palvelu hyvää. Syötiin oikein urakalla niin illalla kuin aamullakin ja nukuttiin hyvin koirat kainalossa. Aamulla saatiin onnellisesti nukkua pitkään, kun Svingi oli niin kiltti ja nousi kakkosiin!

Sunnuntaina Svinkku taas aloitti urakan. Neiti kävi selvästi kuumempana kuin eilen, tiesi jo mitä kivaa on luvassa. Kakkosten korkkaus meni suoraan sanottuna VILLISTI :-D Alku meni ihan hyvin, sitten mä mokailin takaakiertoja ja jonkun muunkin ohjauksen Svinkku luki muuksi, mutta hauskinta oli se, että Svingi todella HALUSI mennä PUTKEEN! Piti mennä puomille ja putki oli puomin alla niin että suuaukko oli aika lähellä puomin nousua, Svingi lähestyi ihan suoraan puomille ja juuri kun meinaa lähteä kiipeämään, niin kääntääkin 90 astetta ja tykittää PUTKEEEEN! Otin kohdan uudestaan ja hyvä linja puomille ja...PUTKEEEEN!! Tuomarikin jo nauroi:-D Nenästä vieden puomille ja matka jatkui. Loppusuoralla vielä yhden hypyn ohitus, mutta siitä viis, oli niin HAUSKAA ja HULVATONTA!
Svingin viimeinen viikonlopun startti oli ohjauksellisesti paras. Keskityin hyvin ja rennosti vain ohjaamiseen, niin sinnehän se koira menee minne kartturi vie. Keinu meni melkein lennoksi, mutta sen Svingi handlasi tiukalla jarrutuksella. Tuloksena 0, sij.1 ja ensimmäinen luva, jes!

Hepun kaksi viimeistä starttia oli ihan ookoo, mutta ei mitään erityisen hyviä. Monta pientä virhettä molemmilla radoilla. Ei tainnut mulla enää ihan keskittyminen riittää, kun en ole 8 startin viikonloppuihin tottunut. Luottokoira onneksi osaa lukea mun ajatuksia hyvin ja paikkaili mun mokia. Molemmilta radoilta tuloksiksi 0 ja sijoitukset 2 ja 3. Viimeiseltä radalta Terhille ja Zikille upeasti 0-voitto ja AVA-kello tikittämään, huisia, onnea!! :-)

Aikamoinen viikonloppu siis takana. 8 rataa, joista 6 nollaa ja 7 palkintopallisijaa :-O Joka kerta palkinnoilta sai suklaalevyn...arvatkaa oonko mä mässäilly suklaata?!! Paljon tuli myös muita kivoja palkintoja (lahjoja?).
Viikonloppu oli oikeesti niin huippukiva!! Jos uudestaan ja uudestaan lähtee jonkun saman tyypin kanssa reissuun, niin kai sen seurassa sit viihtyy ;-) Kiitos Terhi, oli huippua!

Tällä viikolla käytiin treenaamassa aksaa Hepun kanssa ja Svingi oli vesimatolla. Lisättiin aikaa 5 minuutilla, nyt 25min. Tällä kertaa Svingi jaksoi todella hyviä ravipätkiä! Saatiin hiukan jumppaohjeita vielä lisää. Tässä kuva vesimatolta ja Ninan käsittelyssä olevasta onnellisesta koirasta!


Loppuun vielä kevennys: Oltiin maanantaina luistelemassa päiväkodin lasten kanssa, kun kaukalon ohi potkukelkkaili vanha rouva, jolla oli vitivalkoinen toppatakki ja huppu päässä, niin meidän lapset oli ihan villinä, että "Kattokaa!!!! MUNAMIES!!!!" :-D

2 kommenttia:

jassu kirjoitti...

Tällä täällä nousee suupielet väkisinkin ylöspäin ja on jotensakin iloinen olo teidän puolesta. :)
Eikä toi vimppa kuva Svinkusta kyllä ainakaan laske niitä suupieliä!

Sanna ja pojat kirjoitti...

No kyllä teillä on ollut viikonloppu. Luin ensin Terhin blogin ja sitten tämän. Hauskalta kuulosti, ja aivan mahtavia onnistumisia.

Mutta sitten tajusin, että hemmetti. Ahvenanmaalla ei oo taaskaan muita ykkösissä kun meidän pojat! Ettekö olis sen verran voinut Svingin kanssa odotella? :D Flippikään ei taida saada kisata vielä sillon? Tahallaan teitte, että joudutaan taas ainoina heräämään aikasin :D