keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Ohjatut agitreenit - jei!

No niin, tässä tuleepi taas hiukan agilitykuulumisia:-) Olin eilen ensimmäistä kertaa treenaamassa uuden treeniryhmäni ja kouluttajani kanssa. Vuoden alusta asti Hepulla kun ei enää ole ollut ryhmäpaikkaa ATT:llä, kun treenipäivä muuttui meille sopimattomaksi. Onnekseni pääsimme Tiina Jaakkolan treeniryhmään, johon toivoinkin pääseväni :-) Voin vaihdella ryhmässä treenattavaa koiraa, eilen treeniin pääsi Heppu.

Tässä oikein piirros radasta, koska sellainen on tässä ryhmässä saatavilla, aikas hienoa! Viime viikolla kun treenit oli peruttu pakkasen takia ja pidimme kerhotilassa agilityvideoillan, niin saimme tehtäväksi alla olevaan ratapiirrokseen piirtää koiran linjat ja miettiä etukäteen ohjauskuvioita. Rata näytti kentällä tosi ahtaalta, mutta ei se sitten niin pahan ahtaalta tuntunutkaan. Heppu oli ihan ihanan vireessä! Koko radan haastavimmaksi kohdaksi Hepun kanssa osottautui alkusuora:-O Tuli siis 3 hypyn ohi, kun lähdin liikkumaan, enkä muistanut kertoa, että sekin este suoritetaan. Tuo ongelma saatiin onneksi hyvin korjattua:-) Loppusuoran 16-19 sain pääasiassa onnistumaan hyvin taaksetyönnöillä ja päällejuoksuilla ja loppuun poispäinkäännös. Muutaman kerran jämähdin ekaan taaksetyöntöön, niin sitten ei ollut ihan sujuvaa mutta muuten kyllä. Olipas kivaa treenata, kiitti Tiina ja treenikamut:-)

Tänään sitten päätin mennä heti töiden jälkeen ajoissa ottamaan saman radan myös Svingillä. Juu, ei ollut enää helppo nakki, ei :-D Svingi oli niin HASSU ja HULVATON! Heti alussa se latasi 4-hypyltä oikealle ja meni tekemään muurille(6) takaakiertoa, kun mä yritin viedä sitä vasemalle:-D Että näin. No oikeasti tuohon auttoi kunnollinen huolellinen ohjaus ja Svingi meni keinulle(8) asti hienosti. Mulla oli minirimat, joten vauhti kiihtyi aika kovaksi.. Sain laittaa töppöstä toisen eteen ihan kunnolla. Svingin kanssa haasteita radalla aiheuttivat irtoaminen hypylle 11 ja putki-kontakti-erottelu. Minulla haasteita radalla aiheuttivat esteen 16 ohjaaminen, twistin huolellinen tekeminen ja loppusuoran ajoitus. Mutta niin kivaa oli!! Svingi oli vaan niin mainio, kun hän oli niin intona! :-)

Heppu treenasi tänään tokoa. Hän teki paikalla istumista, merkkiä ja siitä oikealle lähetyksiä, luokstuloa ja seuraamista. Hyvin pappa menikin:-) Lähetin sen ensin aina merkille ja siitä oikealla olevaan putkeen, hiukan Heppu oli intona siitä putkesta, helpolla sai taas Hepun iloiseksi:-) Luoksetulon seisominen on vaan haastava iankaiken. Huoh. Onnistui, mutta helppoa se ei taaskaan kokeessa tule olemaan, sen tiedän.

Ai niin, Svingin maanantain vesijuoksu meni hienosti. Hiukan pälyili, kun "hissi" laskettiin veteen, mutta muuten meni tosi kivasti, eikä ollut yhtään pulassa! Jes! Raskasta se Svingille oli, ei hän jaksanut kuin 20minuuttia, kun ajatus ekasta kerrasta oli 30 min. Svingi joutuu vedessä käyttämään kaikkia lihaksia, myös niitä joiden käyttöä hän pystyy välttämään normaaliliikunnassa. Ensi viikolla taas! :-)

Ei kommentteja: